ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι νέοι κροίσοι στη λίστα του Forbes

13:14 - 14 Απρ 2015 | Trends
Οι νέοι κροίσοι στη λίστα του Forbes
Ο στίχος «Money makes the world go round» έρχεται στο μυαλό όταν κανείς διαβάζει τις εντυπωσιακές ιστορίες των ανθρώπων που με πείσμα και πολλή προσπάθεια κατόρθωσαν να πετύχουν το ακατόρθωτο και να κάνουν τα πορτοφόλια τους να… ξεχειλίσουν.

Τα κέρδη τους κατάφεραν να αυξήσουν πολλοί επιχειρηματίες μέσα στο 2015 και να κερδίσουν μια θέση στη λίστα με τους εκατομμυριούχους του Forbes.

 

1. Travis Kalanick

Κέρδη: $5.3 δισεκατομμύρια

Πηγή Εσόδων: Uber

lefta 1

Πλέον, υπάρχουν 1.829 άνθρωποι με περιουσία που μετράει σε δεκαψήφιο αριθμό, ενώ αν οι ίδιοι συγκέντρωναν τα χρήματά τους σε ένα λογαριασμό αυτός θα έγραφε 7,05 τρισ. δολάρια από 6,4 δισ. δολάρια πού ήταν το 2014! Έπειτα από την επεξεργασία των στοιχειών προέκυψε ότι η μέση περιουσία των δισεκατομμυριούχων της λίστας διαμορφώθηκε σε 3,86 δισ. δολάρια κατά 60 εκατ. δολάρια χαμηλότερη από πέρυσι.

 

2. Elizabeth Holmes

Κέρδη: $4.5 δισεκατομμύρια

Πηγή Εσόδων: Theranos

lefta

Ανάμεσα στα περιστατικά που αξίζει να καταγραφούν είναι o 38χρονος ιδρυτής της Uber, Τράβις Καλάνικ. Ο επιχειρηματίας έφερε τα πάνω κάτω στην εξυπηρέτηση πελατών από ταξί, έθεσε τους δικούς του κανόνες στην αγορά, ενώ δημιούργησε πολλές θέσεις εργασίας.

Η αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας, Ελίζαμπεθ Χόλμς κερδίζει τη θέση της δεύτερης «νεοφερμένης» δισεκατομμυριούχου. Μόλις στα τριάντα της χρόνια, έχει γίνει πάμπλουτη, ενώ περιλαμβάνεται στις περιβόητες λίστες κροίσων, οι οποίες την χαρακτηρίζουν ως τη νεαρότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο. Πριν από έντεκα χρόνια, ίδρυσε την Theranos, ένα διαγνωστικό κέντρο, πρωτοποριακό για την εποχή του, όχι μόνο γιατί περιόριζε σημαντικά το κόστος των εξετάσεων αλλά και γιατί είχε αναπτύξει ένα λιγότερο επώδυνο σύστημα διεξαγωγής τους, ιδανικό για όσους έχουν «αλλεργία» στις σύριγγες.

 

3. Tatiana Casiraghi

Κέρδη: $2.2 δισεκατομμύρια

Πηγή Εσόδων: SABMiller

lefta 3

Εντός της περιβόητης λίστας βρέθηκε και ο 33χρονος Μπράιαν Τσέσκι. Ο λόγος για έναν άνθρωπο που άλλαξε τα δεδομένα στην τουριστική βιομηχανία , δημιουργώντας την Airbnb. Όπως ο ίδιος εξηγεί, σήμερα ότι μέσω της εταιρείας του πραγματοποιούνται κατά μέσον όρο 60.000 κρατήσεις καθημερινά. Ιδιοκτήτες κατοικιών νοικιάζουν ολόκληρο το σπίτι ή τα υπνοδωμάτια που δεν χρησιμοποιούν για μικρά χρονικά διαστήματα και η Airbnb εισπράττει ποσοστό επί του ποσού. Το 2011 ο πρίγκιπας Χανς Ανταμ Β΄προσέφερε μέσω της πλατφόρμας το πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν προς ενοικίαση έναντι 70.000 δολαρίων τη βραδιά, ενώ πλέον το δίκτυο περιλαμβάνει 800.000 και πλέον καταχωρίσεις σε περισσότερες από 190 χώρες.

 

4. Dan and Bubba Cathy

Κέρδη: $3.2 δισεκατομμύρια ο καθένας 

Πηγή Εσόδων: Chick-Fil-A

lefta 4

 

5. Kim Bum-Soo

Κέρδη: $2.9 δισεκατομμύρια

Πηγή Εσόδων: KakaoTalk

lefta 5

 

6. Douglas Leone

Κέρδη: $2.2 δισεκατομμύρια

Πηγή Εσόδων: Sequoia Capital

lefta 6

 

7. Russ Weiner

Κέρδη: $2.1 δισεκατομμύρια

Πηγή Εσόδων: Rockstar Energy

lefta 7

 

8. Brian Chesky

Κέρδη: $1.9 δισεκατομμύρια

Πηγή Εσόδων: Airbnb

 

lefta 8

 

9. Bill Haslam

Κέρδη: $1.9 δισεκατομμύρια

Πηγή Εσόδων: Pilot Flying J

lefta 9

 

10. Evan Spiegel and Bobby Murphy

Κέρδη: $1.5 δισεκατομμύρια ο καθένας

lefta 10

Τελευταία τροποποίηση στις 13:25 - 14 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.