ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΚΝ ΑΥΛΩΝΑ: Το ζεϊμπέκικο της «Ευδικίας» σε μια μοναδική παράσταση

12:27 - 20 Μαϊ 2015 | Trends
ΕΚΚΝ ΑΥΛΩΝΑ: Το ζεϊμπέκικο της «Ευδικίας» σε μια μοναδική παράσταση
"4 εποχές μες στις φυλακές- Ελπίζω, Φοβάμαι μέσα από την ψυχή των καλλιτεχνών"

Αυτός ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος ενός προγράμματος 2,5 ωρών με μουσική, τραγούδι, χορό, ποίηση, προβολές, που διοργάνωσαν τα παιδιά του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.) μαζί με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, την Διευθύντρια και τους υπαλλήλους του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Νταλάρα, που με συγκίνηση παρακολούθησε όλο το πρόγραμμα.

«Και πάνω που λες ότι τα έχεις ζήσει όλα…Μέσα σ’ αυτό το αφιέρωμα που πρόσφεραν τα παιδιά, οι νεαροί κρατούμενοι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.), έζησα κάτι πρωτόγνωρο. Την ελπίδα και το φόβο αυτών των παιδιών για το αύριο. Των δικών μας παιδιών. Το ζεϊμπέκικο της «Ευδικίας» μας θυμίζει ότι τα παιδιά είναι πάντα παιδιά» σημείωσε μετά το τέλος της παράστασης ο Γιώργος Νταλάρας.

Τα παιδιά μίλησαν και τραγούδησαν τους πόνους τους, τους φόβους τους, τις ελπίδες τους, έστησαν ποιήματα, χόρεψαν τον ζεϊμπέκικο της «Ευδικίας», σκάρωσαν σατυρικά τραγούδια.

Ο Γιώργος Νταλάρας τους ευχαρίστησε τραγουδώντας μαζί τους στο τέλος της εκδήλωσης με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, παίρνοντας μαζί του όπως είπε, την πιο ροκ εκτέλεση του «Ήλιε μου σε παρακαλώ» και την ελπίδα που πηγάζει από την αλήθεια τους.

Γ.Α.

evdikia1

evdikia3

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.