ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς... ασανσέρ!

15:38 - 04 Ιουν 2015 | Trends
Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς... ασανσέρ!
Παγκόσμιες ημέρες υπάρχουν πολλές. Άλλες σοβαρές, άλλες μας θυμίζουν δυσάρεστα γεγονότα, ενώ άλλες ίσως και να μην έχουν λόγο ύπαρξης. Η Παρασκευή 5η Ιουνίου, είναι αφιερωμένη και αυτή σε ένα σκοπό. Το περιεχόμενό της Ευρωπαϊκής Ημέρας... Χωρίς Ασανσέρ το αφήνουμε στην κρίση σας. Εμείς σας παραθέτουμε το σύνθημα και σας παρουσιάζουμε τις δράσεις που θα λάβουν χώρα, για τον εορτασμό της νέας αυτής ημέρας. «Πάρτε τις σκάλες αντί το ασανσέρ και γίνετε πιο υγιείς και χαρούμενοι», καλούμαστε όλοι να φωνάξουμε όλοι την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο της πρώτης Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Ασανσέρ.

Περισσότερα από 200 κτίρια σε πάνω από 50 ευρωπαϊκές πόλεις θα συμμετέχουν στην εκστρατεία του Διεθνούς Οργανισμού για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) «Now We Move».

elevator2

Ήδη στη Θεσσαλονίκη έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και η Τροχαία της πόλης, όπου οι ανελκυστήρες δεν θα λειτουργούν, ενώ το κοινό θα ενημερώνεται για το νόημα της σωματικής δραστηριότητας.

Το παρών στη δράση από την υπόλοιπη Ελλάδα θα δώσουν η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, καθώς και οι Δήμοι Φιλοθέης - Ψυχικού, Κοζάνης, Σκύδρας, Δράμας, Φαρσάλων.

Στις 5 Ιουνίου καλούνται οργανισμοί και ιδιώτες να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία κλείνοντας τα ασανσέρ στις εγκαταστάσεις τους. Οι δράσεις είναι εθελοντικές, ενώ υπ’ όψιν θα ληφθούν οι ανάγκες προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

elevator3

«Σήμερα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε μια πληθώρα τεχνολογικών επιτευγμάτων που μας γλυτώνουν πολύ χρόνο και προσπάθεια. Ωστόσο, έχουν οδηγήσει το ανθρώπινο σώμα στην ακινησία με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται και να μην λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο», σημείωσε ο συντονιστής της εκστρατείας «NowWeMove» στην Ελλάδα, Γιώργος Φαρφαράς.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αποδείξει πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να είναι σωματικά δραστήριοι παρά την πολυάσχολη καθημερινή τους ζωή.

 

πηγή: penna.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.