ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Penna καταγράφει τον (ανύπαρκτο) παλμό της αγοράς

09:58 - 02 Ιουλ 2015 | Trends
Το Penna καταγράφει τον (ανύπαρκτο) παλμό της αγοράς
«Φοβάμαι για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μου. Έχω τη δική μου επιχείρηση την οποία κληρονόμησα από τον πατέρα μου. Οι πωλήσεις υπέστησαν πλήγμα κατά τα χρόνια των μνημονίων. Ο κόσμος δεν μπορούσε να διαθέσει πολλά χρήματα, μα κουτσά στραβά το ψωμί έβγαινε. Αυτό που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα είναι θλιβερό» , μας είπε φανερά προβληματισμένος ο Π.Κ, ιδιοκτήτης μαγαζιού υποδημάτων στο κέντρο της Αθήνας. «Η κίνηση στην αγορά είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ιδιαίτερα στα μικρότερα μαγαζιά. Αν συνεχιστεί αυτό και δεν ανοίξουν οι τράπεζες, θα καταστραφούμε ολοσχερώς», συμπλήρωσε λίγο πριν τον αποχαιρετήσουμε.

Το Penna πραγματοποίησε εξόρμηση σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, την οδό Ερμού, έτσι ώστε να καταγράψει τον παλμό της αγοράς και των μεγάλων καταστημάτων της πόλης. Παρά το «βαρύ» κλίμα των ημερών, με ανακούφιση διαπιστώσαμε -στις περισσότερες και όχι όλες τις περιπτώσεις- πως ο Έλληνας έχει μάθει να επιβιώνει και ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές δεν χάνει ευκαιρία να αστειευτεί, να πειράξει, να χαριτολογήσει, ξεφεύγοντας έτσι για λίγο από τη δραματική πραγματικότητα. Άλλοι αισιόδοξοι, άλλοι σκυθρωποί οι Αθηναίοι μας μίλησαν για τα γεγονότα έτσι όπως αυτοί τα βιώνουν.

«Έκλεισα την τηλεόραση και δεν δέχτηκα να πάρω μέρος στη χαώδη κατάσταση. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει», σημείωσε η κ. Καίτη, η οποία βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης επίσης στο κέντρο της Αθήνας. «Δεν έχω σκοπό να σπαταλήσω πολλά χρήματα, θα αγοράσω μόνο φάρμακα, τα οποία δεν μπορώ να αποφύγω», πρόσθεσε και αποχώρησε προκειμένου να συνεχίσει την πορεία της. Οι πολίτες της χώρας μετά την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος από την ελληνική κυβέρνηση βιώνουν κρίσιμες ώρες, ενώ ανησυχούν για το μέλλον τους και τις τραπεζικές τους καταθέσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο penna.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.