ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Time out – γιατί είναι καλό για το παιδί σας να έχει έναν δικό του χώρο για να ηρεμεί

11:10 - 25 Φεβ 2016 | Trends
Time out – γιατί είναι καλό για το παιδί σας να έχει έναν δικό του χώρο για να ηρεμεί
Η απομόνωση του παιδιού σε μια καρέκλα δεν αποδίδει όσο θα θέλατε και σίγουρα δεν είναι η καλύτερη λύση για να ηρεμήσει το μικρό σας. Διαβάστε και δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να το βοηθήσετε.

Η τεχνική του time out είναι αρκετά διαδεδομένη και πολλοί γονείς τη χρησιμοποιούν για να διαχειριστούν την ανεπιθύμητη συμπεριφορά του μικρού παιδιού τους. Είναι, όμως, η καλύτερη επιλογή για το παιδί;

Στο βιβλίο Time Outs Are Hearting Your Child, οι γιατροί Tina Payne Bryson , Ph.D και Daniel Siegel, M.D. αναφέρουν πως οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πως η απομόνωση του παιδιού σε μια καρέκλα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Η προσέγγιση time out, ίσως, δεν λειτουργεί στην περίπτωση του υπερευαίσθητου παιδιού σας. Έτσι, καλείστε να βρείτε μια εναλλακτική για να διορθώσετε τη συμπεριφορά του. Η διαμόρφωση ενός χώρου ηρεμίας είναι επωφελής για ένα υπερευαίσθητο παιδί αλλά και για το παιδί χωρίς ευαισθησίες.

Τι είναι ο χώρος ηρεμίας/time out;

Πρόκειται για έναν διαμορφωμένο χώρο όπου το παιδί μπορεί να πηγαίνει μαζί με τον γονιό ή μόνο του με τη θέλησή του. Δεν είναι τιμωρία, αλλά ένα μέρος όπου το παιδί θα αναπτύξει τη συναισθηματική του νοημοσύνη μαθαίνοντας πώς να συμπεριφέρεται πιο όμορφα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 25 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.