ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται ένα παιδί;

10:51 - 18 Μαρ 2016 | Trends
Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που κάνει μία νέα μαμά στον Παιδίατρο της είναι για το πόσες ώρες ύπνου χρειάζεται το μωρό της. Η αλήθεια είναι ότι απάντηση στην παραπάνω ερώτηση δεν είναι εύκολο να δοθεί. Θα μπορούσαμε σωστότερα να πούμε ότι οι ημερήσιες ώρες ύπνου ποικίλουν ανάλογα με τη ηλικία και τις ανάγκες για ημερήσια ξεκούραση.

Για παράδειγμα, ένα παιδί χρειάζεται αρκετά περισσότερες ώρες ύπνου από ότι ένας ενήλικας, για την ομαλή αύξηση του, μιας και η αυξητική ορμόνη εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου. Επιπλέον, τα παιδιά που κοιμούνται "σωστά" έχουν καλύτερη διάθεση, μεγαλύτερη συγκέντρωση και αποδίδουν καλύτερα στο σχολείο, την επόμενη ημέρα.

Αλλά πόσες ώρες ύπνου χρειάζεται ένα βρέφος, ένα παιδί και πόσες ένας έφηβος;

Απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έδωσε το Εθνικό Ίδρυμα για τον Ύπνο των ΗΠΑ (National Sleep Foundation- NSF), σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες για την μελέτη του ύπνου, παιδίατρους, νευρολόγους, γεροντολόγους και γυναικολόγους. Το 2015 δημοσίευσαν νέες κατευθυντήριες οδηγίες στο "Sleep Health, Journal of the National Sleep Foundation" σχετικά με τη διάρκεια του ύπνου για τις διάφορες ηλικιακές ομάδες. Αναλυτικότερα, η συνιστώμενη διάρκεια ύπνου για τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες είναι:

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.gr

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.