ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπιτική λεμονάδα

12:48 - 20 Μαρ 2016 | Trends
Σπιτική λεμονάδα
Δεν ήρθε ακόμα το καλοκαίρι για δροσερές λεμονάδες αλλά καλό είναι να προετοιμαζόμαστε. Τώρα που τα λεμόνια είναι πολύ καλά και οικονομικά. Φτιάξτε σερμπέτι, ένα είδος λεμονάδας που φτιάχνουν στην Πόλη από άνθη λουλουδιών, φρούτα και μπαχαρικά. Είναι ένα απίστευτο, δροσιστικό ποτό για μικρούς και μεγάλους, φτιάχνεται πανεύκολα και διατηρείτε για καιρό!

Υλικά

200 γρ νερό

500 γρ ζάχαρη

500 γρ χυμό λεμονιού

8 φύλλα μέντας

ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

1. Διαλύουμε τη ζάχαρη σε ζεστό νερό, και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας και το ξύσμα λεμονιού, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και περνάμε το σερμπέτι από μια σήτα. Φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια στο ψυγείο. Διατηρείτε για τρεις μήνες τουλάχιστον.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.