Ερευνητές από την Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας, που εξετάζουν τη νόσο Αλτσχάιμερ, εντόπισαν ορισμένα τρόφιμα που μπορεί να βοηθούν στην πρόληψη της νόσου.
Σε γενικές γραμμές, οι μελέτες δείχνουν ότι 6 τροφές είναι σύμμαχοί του εγκεφάλου μας.
Ας τις μάθουμε όπως τις διαβάσαμε στο Λόγω Διατροφής του διακεκριμένου διαιτολόγου-διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη:
Ο σολομός
Ο εγκέφαλός μας αποτελείται κυρίως από λιπαρά. Αλλά σε αντίθεση με εκείνα του λιπώδους ιστού, αυτά τα λιπαρά, δεν χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό σαν αποθεματικό: είναι συστατικά των βιολογικών μεμβρανών των νευρώνων. Ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν τους νευρώνες και να συμβάλλουν στη δημιουργία νέων συνδέσεων μεταξύ των κυττάρων.Αυτά τα λιπαρά είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ο σολομός είναι μια από τις καλύτερες πηγές αυτών των συστατικών ( ας μη ξεχνάμε ότι τα λιπαρά αυτά πρέπει να προσλαμβάνονται από την διατροφή)
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο fit123.gr