ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φτιάξτε τους πιο αφράτους κουραμπιέδες!

11:44 - 06 Δεκ 2016 | Trends
Φτιάξτε τους πιο αφράτους κουραμπιέδες!
H αγαπημένη μας MasterChef Αρετή Μουλακάκη, έχει την απόλυτη συνταγή για τους πιο γευστικούς κουραμπιέδες της ζωή μας!

Τα χιονισμένα αφράτα μπισκότα έχουν κτη δική τους ιστορία και προέλευση. Qurabiya στα Αζέρικα, Kurabiye, στα Τούρκικα και φυσικά Κουραμπιές στα ελληνικά, που στην κυριολεξία σημαίνει Kuru=ξηρό, biye=μπισκότο.

Όμως, η ονομασία μπισκότο καθιερώθηκε τον Mεσαίωνα, ετυμολογικά προερχόμενη από το λατινογενές bis-cuit, που σημαίνει ψημένο δύο φορές (στα αρχαία ελληνικά λεγόταν δί-πυρον), ως τεχνική ψησίματος για να μην «χαλάει» εύκολα ο άρτος, κυρίως των στρατιωτών και των ναυτικών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο fit123.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.