ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

15:34 - 14 Φεβ 2017 | Trends
«Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Δύο ραψωδίες κάθε μήνα θα παρουσιάζονται από τον μουσικοσυνθέτη Δρ Νίκο Ξανθούλη, αλλά και όσους από τους επισκέπτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημόσια ανάγνωση, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της προσωδίας. Η μετάφραση που θα χρησιμοποιηθεί είναι του Ζήσιμου Σίδερη. Η διάρκεια των αναγνώσεων είναι δύο ώρες και πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του μήνα.
Εκτάκτως για αυτό τον μήνα, λόγω του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας, η ανάγνωση των ραψωδιών γ και δ θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π.μ. Ο Τηλέμαχος καταφθάνει στην Πύλο και ζητά πληροφορίες για τον πατέρα του από τον σεβάσμιο βασιλιά Νέστορα. Ο Νέστορας αφηγείται τους νόστους πολλών συμπολεμιστών, αναπλάθει με γλαφυρότητα τον χαρακτήρα του Οδυσσέα, περιγράφοντας τα τεχνάσματα και το ήθος που επέδειξε στην Τροία, και προτρέπει τον Τηλέμαχο να αναζητήσει πληροφορίες από τον Μενέλαο στη Σπάρτη.
 
Διηγούμενος τις δικές του περιπέτειες και την τραγική μοίρα του αδελφού του Αγαμέμνονα, ο Μενέλαος θα μεταφέρει την πληροφορία που άκουσε από τον γέροντα της θάλασσας Πρωτέα: ο Οδυσσέας βρίσκεται αποκλεισμένος στο νησί της Καλυψούς. Η συνέχεια φαίνεται πρόσκαιρα δυσοίωνη. Ποια θα είναι η κατάληξη του νόστου του Οδυσσέα, του μόνου πολεμιστή που το ταξίδι της επιστροφής από την Τροία δεν έχει ολοκληρωθεί; Ποια τύχη περιμένει τον γιο του Τηλέμαχο στον δρόμο της επιστροφής για την Ιθάκη, καθώς οι μνηστήρες μηχανορραφούν για τον χαμό του;
 
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (30) και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Η κράτηση θέσης ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάγνωση, μπορούν να το δηλώσουν στην τηλεφωνική κράτηση και να προμηθευτούν το απόσπασμα που θα διαβάσουν κατά την προσέλευσή τους στις Πληροφορίες του Μουσείου. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.
 
Τελευταία τροποποίηση στις 15:37 - 14 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.