ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5 τροφές να βάλετε στη διατροφή ενός πολύ αδύνατου παιδιού

11:32 - 02 Ιαν 2018 | Trends
5 τροφές να βάλετε στη διατροφή ενός πολύ αδύνατου παιδιού
Παρόλο που μιλάμε συνήθως για το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας, πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν ακριβώς το αντίθετο: τα παιδιά τους είναι λιπόβαρα, είτε επειδή είναι «δύσκολα» στο φαγητό και αρνούνται να βάλουν στο στόμα τους πολλές τροφές είτε επειδή αρκούνται σε μια μικρή ποσότητα φαγητού. Εάν έχετε κι εσείς ένα τέτοιο παιδί, προσπαθήστε να εντάξετε στο διαιτολόγιό του αυτές τις τροφές που του προσφέρουν πολλή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Αβοκάντο

Είναι πολύ πλούσια σε «καλά«)λιπαρά οξέα και έχει πολλές θερμίδες. Έτσι, προσφέρει ενέργεια στο παιδί και σας βοηθάει να πετύχετε το στόχο σας, δηλαδή να το... παχύνετε! Επιπλέον, είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες Α, D και Ε. Μπορείτε να το προσθέσετε σε φρουτοσαλάτες ή να αντικαταστήσετε με αυτό το βούτυρο στο τοστ του. 

Αυγό

Δεν είναι μόνο πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, την οποία έχει ανάγκη το μυικό σύστημα του παιδιού για να αναπτυχθεί, αλλά και βιταμίνης Α και D, χολίνης και σεληνίου. Γενικά, το αυγό θεωρείται μια από τις πιο θρεπτικές και «πλήρεις» τροφές, και γι' αυτό ιδανικές για τα παιδιά που δεν έχουν πολύ καλές σχέσεις με το φαγητό, επειδή μπορούν τρώγοντας κάτι που είναι σε μικρή ποσότητα να πάρουν πάρα πολλά θρεπτικά στοιχεία. 

Ξηροί καρποί

Αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους, καρύδια, όποιο είδος κι αν επιλέξετε είναι μια χαρά για τη διατροφή του παιδιού (εφόσον φυσικά δεν έχει κάποια αλλεργία), γιατί όλοι οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, ασβέστιο, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και «καλά» λιπαρά οξέα. Επιπλέον, είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας! Δώστε του μια μικρή χούφτα σαν σνακ ή δοκιμάστε και τα βούτυρα ξηρών καρπών (φιστικοβούτυρο, βούτυρο αμυγδάλου κ.λπ.)

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο mamamia.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 11:34 - 02 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.