ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι να ρωτήσουμε στη συνάντηση με τον δάσκαλο του παιδιού

18:11 - 29 Νοε 2018 | Trends
Τι να ρωτήσουμε στη συνάντηση με τον δάσκαλο του παιδιού
Ποιες είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε στη συνάντηση με τον δάσκαλο για να αποκτήσουμε μια κατατοπιστική εικόνα του παιδιού μας στο σχολείο.

Η αλήθεια είναι πως δεν μας δίνεται συχνά η ευκαιρία να συναντήσουμε κατ’ ιδίαν τον δάσκαλο και να μάθουμε για την πρόοδο και την προσπάθεια του παιδιού μας  στο σχολείο.  Ίσως η συνάντηση να πάει κατ’ ευχήν και να μάθουμε ό, τι χρειαζόμασταν. Υπάρχουν όμως και φορές που φεύγουμε από το σχολείο με την αίσθηση πως δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο ή, ακόμα χειρότερα, ότι όλοι οι γονείς ακούσαμε το ίδιο «ρεπερτόριο». Αν όμως, ξεκινήσουμε εμείς την συζήτηση και απευθύνουμε συγκεκριμένες ερωτήσεις στο δάσκαλο, τότε θα διευκολύνουμε τον ίδιο και  κυρίως θα μάθουμε  σημαντικές πληροφορίες για το παιδί μας.  Καλό είναι λοιπόν, να αποφύγουμε  ερωτήσεις  που είναι εύκολο να μάθουμε με άλλο τρόπο (π.χ. διδακτέα ύλη, πρόγραμμα μαθημάτων).

Παρακάτω ακολουθούν πέντε ερωτήσεις που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε πληρέστερη ενημέρωση στα λίγα λεπτά που έχουμε στη διάθεση μας να συζητήσουμε με τον δάσκαλο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mamamia.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.