ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουσάμι: το αντικαρκινικό superfood

16:36 - 14 Μαρ 2019 | Trends
Σουσάμι: το αντικαρκινικό superfood
Η αντικαρκινική και αντιθρομβωτική δράση του αποτελουν ένα πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία μας.

Το σουσάμι είναι μια τροφή που σε πολλούς ίσως να θυμίζει τα παιδικά τους χρόνια. Ο Ιπποκράτης αναφέρει τη μεγάλη θρεπτική του αξία, ενώ σε ένα κινέζικο βιβλίου του 300 πΧ, το σουσάμι περιγράφεται ως ένα τρόφιμο, με ποικίλα θεραπευτικά αποτελέσματα, όπως η παροχή ενέργειας, η ήρεμη ψυχολογία, και οι αντιγηραντικές ιδιότητες όταν καταναλωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην Ελλάδα, το σουσάμι το χρησιμοποιούμε για να πασπαλίσουμε το ψωμί, τα τσουρέκια, τα κρητικά καλτσουνάκια φούρνου, τα κουλούρια, τις πίτες, αλλά και για την παρασκευή του παστελιού. Στην Ιαπωνία, χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σε μαγειρεμένο ρύζι, γνωστό ως ρυζοκεφτέ.

 

Διαβάστε περισσότερα στο citywoman.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.