Ο μοριακός αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Patrick McGovern, αρχικά περιέγραψε την μπύρα το 2005, στη διάρκεια των δραστηριοτήτων του στο National Academy of Sciencies. Η περιγραφή του βασίστηκε στα χημικά ίχνη που βρέθηκαν σε κομμάτια κεραμικών, του Νεολιθικού χωριού Jiahu, στη βόρεια Κίνα. Μετά από αυτή την περιγραφή, ο Mc Govern κάλεσε τον Sam Calagione, τον ιδιοκτήτη του Dogfish Head Craft Brewery in Milton, Del., για να του παραδώσει τη συνταγή. Με αποτέλεσμα, σε ένα μήνα περίπου οι καταναλωτές των ΗΠΑ, να μπορούν να τη γευθούν. Όταν, δηλ. η νέα φουρνιά της μπύρας Chateau Jiahu , φτάσει στα ράφια των καταστημάτων και των μπαρ όλης της χώρας. Το Beer Babe blog, σχολιάζοντας τη γεύση της μπύρας αυτής, έγραψε ότι είναι απαλή και όχι πολύ γλυκιά.
Διαβάστε περισσότερα στο penna.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr