ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι gay ήρωες είναι ορατοί στην αθηναϊκή σκηνή

15:45 - 24 Νοε 2021 | Trends
Οι gay ήρωες είναι ορατοί στην αθηναϊκή σκηνή
Τέσσερις παραστάσεις φέρνουν τις σχέσεις, τα διλήμματα και την καταπίεση της LGBT κοινότητας στη σκηνή και οι δημιουργοί τους εξηγούν γιατί αυτή είναι η καίρια στιγμή να ειπωθούν οι ιστορίες τους.

Στην είσοδο του θεάτρου «Σταθμός», η αφίσα εικονίζει δυο άνδρες που αγκαλιάζονται. Δύο γυναίκες παντρεύονται και αποκτούν παιδί στη σκηνή του θεάτρου Άνεσις. Δύο άνδρες φιλιούνται κάθε Σαββατοκύριακο ενωπίω μαρτύρων στο Faust. Στο Θέατρο Βασιλάκου αναβιώνει η ιστορία του Άλαν Τούρινγκ, του κορυφαίου Βρετανού επιστήμονα που καταδικάστηκε σε μια εφιαλτική ζωή ως ομοφυλόφιλος.

Το αθηναϊκό θέατρο φέτος κάνει μερικές χειρονομίες ορατότητας της gay κοινότητας, συνεισφέροντας σε ένα διάλογο περί συμπεριληπτικότητας που, έτσι κι αλλιώς, έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια εκεί έξω. Πιθανώς, αξιοποιώντας την κινηματική συγκυρία για τα έμφυλα δικαιώματα που πυροδότησε το ελληνικό metoo αλλά σίγουρα αφουγκραζόμενο την ανάγκη να ειπωθούν ψύχραιμα και ανοιχτά κάποιες ιστορίες, η ελληνική σκηνή φιλοξενεί κείμενα gay θεματικής. Γιατί τώρα;

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.