ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περηφάνια και προκατάληψη: 5 μαθήματα ζωής από το αριστούργημα της Τζέιν Όστεν

17:20 - 28 Ιαν 2022 | Trends
Περηφάνια και προκατάληψη: 5 μαθήματα ζωής από το αριστούργημα της Τζέιν Όστεν
Σαν σήμερα, 209 χρόνια πριν, δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το «Περηφάνια και προκατάληψη» της Τζέιν Όστεν, ένα μυθιστόρημα που έμελλε να γίνει ένα από τα πιο κλασικά και διαχρονικά έργα παγκοσμίως.

Όταν στις 28 Ιανουαρίου του 1813 δημοσιεύτηκε το Περηφάνια και προκατάληψη, κανένας δεν περίμενε πως 209 χρόνια μετά θα θεωρούνταν ένα από τα πιο κλασικά μυθιστορήματα όλου του κόσμου. Το χειρόγραφο της Τζέιν Όστεν, το οποίο η πλέον πιο πολυδιαβασμένη μυθιστοριογράφος της αγγλικής λογοτεχνίας είχε ολοκληρώσει από το 1797, είχε απορριφθεί αρχικά από έναν εκδότη, όμως 16 χρόνια αργότερα αγοράστηκε από τον Τόμας Έγκερτον για μόλις 110 λίρες και γνώρισε τελικά την επιτυχία.

Υπάρχουν λίγα μυθιστορήματα που έχουν τη δύναμη να αφηγούνται ταυτόχρονα μία τόσο τραγική αλλά και κωμική ιστορία. Το Περηφάνια και προκατάληψη είναι ένα από αυτά και δεν αποτελεί τελικά έκπληξη το γεγονός πως αναδύθηκε στους λογοτεχνικούς κύκλους γρήγορα και κατέχει ακόμα και σήμερα την ισχύ του στην παγκόσμια λογοτεχνία, ενώ σε πολλά σχολεία διδάσκεται στο μάθημα της λογοτεχνίας.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.