ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα συμβεί άμα του την σβουρίξει του «ρομποτέξ»;

06:48 - 10 Μαρ 2022 | Trends
Τι θα συμβεί άμα του την σβουρίξει του «ρομποτέξ»;
Εντάξει. Όταν τα ανυποψίαστα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης που έχουν εφοδιαστεί με την ικανότητα της «δια βίου μάθησης» αφομοιώνοντας τους κάθε άλλο παρά αλάνθαστους δημιουργούς τους καταλήγουν σε λανθασμένους συσχετισμούς και διεξάγουν επαγωγικά συμπεράσματα, τα πράγματα είναι σχετικώς απλά και το κακό μικρό. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο αλγόριθμος απενεργοποιείται.

Κανείς δεν πρόκειται να κατηγορήσει την εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών της Google (που άρχισε να βάζει την ετικέτα «γορίλας» σε σκουρόχρωμους απεικονιζόμενους) για ρατσιστικά σχόλια. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τα ίδια γράμματα θα μάθεις. Όυτε και τα chatbots του Facebook, ονόματι Alice και Bob (που αντί να ανταλλάσσουν μπάλες άρχισαν να επικοινωνούν σε μία γλώσσα που μόνο εκείνα κατανοούσαν) για καθυστέρηση αποστολής της παραγγελίας κι ανταλλαγής της πληροφορίας.

Άλλωστε οι πολυεθνικοί κολοσσοί του Ιντερνετ διαβεβαιώνουν πως θα κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό (διερευνόντας μεθόδους «φιλτραρίσματος» των δεδομένων), ώστε τα ψηφιακά ρομπότ να διεξάγουν συμπεράσματα λογικά.

Διαβάστε περισσότερα στο penna.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.