ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνής Ημέρα Μουσείων – «Η Δύναμη των Μουσείων»: Όλα όσα μπορούμε να κάνουμε στα μουσεία της πόλης με αφορμή την ημέρα

15:49 - 18 Μαϊ 2022 | Trends
Διεθνής Ημέρα Μουσείων – «Η Δύναμη των Μουσείων»: Όλα όσα μπορούμε να κάνουμε στα μουσεία της πόλης με αφορμή την ημέρα
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, που τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου, είναι αφιερωμένη φέτος στη «Δύναμη των Μουσείων» και εστιάζει σε τρία σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα, τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την εκπαίδευση.

Από το 1977 η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων (International Museum Day), σε μια προσπάθεια του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) να αναδείξει τον ρόλο του μουσείου στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι. Κάθε χρόνο την ημέρα αυτή, η είσοδος στα μουσεία είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ πραγματοποιούνται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες-μέλη του ICOM.

Παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, που είναι η καθιέρωση των μουσείων ως φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, τίθεται κι ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και τον ρόλο τους σήμερα. Το θέμα του εορτασμού για το 2022 είναι «Η Δύναμη των Μουσείων», ο οποίος επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στη συμβολή των μουσείων σε επίκαιρα ζητήματα, όπως είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η καινοτομία–προσβασιμότητα και η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Περισσότερα στο monopoli.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.