ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Refugee Week Greece: 4 καλλιτέχνες μάς αποκαλύπτουν την προσωπική τους διαδρομή

16:11 - 22 Ιουν 2022 | Trends
Refugee Week Greece: 4 καλλιτέχνες μάς αποκαλύπτουν την προσωπική τους διαδρομή
Φέτος, για πρώτη φορά, η Ελλάδα υποδέχεται το φεστιβάλ Refugee Week Greece, έναν θεσμό αφιερωμένο στις τέχνες και τους πρόσφυγες. Mε αυτή την αφορμή 4 καλλιτέχνες μάς μιλούν για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, την προσωπική τους διαδρομή και τα όνειρα τους.

Το φεστιβάλ πολιτισμού Refugee Week Greece είναι μία μεγάλη γιορτή, η οποία με οδηγό τις τέχνες και τον πολιτισμό προωθεί τη συνεισφορά, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο. Αφετηρία του Φεστιβάλ είναι η 20η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, όμως οι δράσεις του θα απλώνονται για μία ολόκληρη εβδομάδα σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Ήδη από το 1998, το φεστιβάλ πραγματοποιείται με επιτυχία στην Αγγλία. Από τότε, έχει «ταξιδέψει» σε αρκετές χώρες και φέτος, από τις 20 μέχρι τις 26 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα. Με αφορμή το Φεστιβάλ Refugee Week Greece, μιλήσαμε με 4 πρόσφυγες καλλιτέχνες, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στο Φεστιβάλ και μοιράστηκαν μαζί μας το προσωπικό τους ταξίδι μέχρι την Ελλάδα, τις εμπειρίες τους αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον.

Περισσότερα στο monopoli.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.