ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βέρθερος της ΕΛΣ αναβιώνει με “αστέρια” της διεθνούς σκηνής

16:53 - 17 Μαρ 2023 | Trends
Ο Βέρθερος της ΕΛΣ αναβιώνει με “αστέρια” της διεθνούς σκηνής
Η ιστορική σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου αναβιώνει με την Ανίτα Ρατσβελισβίλι και τον Φρανσέσκο Ντεμούρο στους εμβληματικούς ρόλους της όπερας του Μασνέ. Μια ματιά στο πλούσιο βιογραφικό τους.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά την τελευταία σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου για το λυρικό θέατρο, ο «Βέρθερος» του Ζυλ Μασνέ – η δημοφιλής όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου – αναβιώνει από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Μια ‘επιστροφή’ (πρεμιέρα 23 Μαρτίου για έξι παραστάσεις) που είχε προβλεφθεί πολύ νωρίτερα από τον οργανισμό αλλά η πανδημία ανέτρεψε τους αρχικούς προγραμματισμούς και η αναβίωση εκπληρώνεται τώρα, έξι χρόνια μετά το θάνατο του οραματιστή σκηνοθέτη.

Πολλά έχουν αλλάξει γι’ αυτήν την προσέγγιση. Εκτός από αυτή του Σπύρου Ευαγγελάτου, καταγράφεται μια ακόμα σημαντική απώλεια: Ο σκηνογράφος και σταθερός συνεργάτης του, Γιώργος Πάτσας ο οποίος πέθανε το 2018. Ο Καναδός Ζακ Λακόμπ αναλαμβάνει τη μουσική διεύθυνση που τότε υπέγραφε ο Ηλίας Βουδούρης. Η κορυφαία μεσόφωνος Ανίτα Ρατσβελισβίλι ερμηνεύει τη Σαρλότ – ρόλο που στην πρώτη παράσταση είχε η Ειρήνη Καραγιάννη ενώ ως Βέρθερος έρχεται ο Ιταλός Φρανσέσκο Ντεμούρο – αντί του Γάλλου Ζαν Φρανσουά Μπορράς του 2014.

Περισσότερα στο monopoli.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.