ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euromedica: Με εξασφαλισμένες εγγυήσεις ο δανεισμός της - Αύξηση στα προ φόρων κέρδη του 9μήνου

12:43 - 04 Δεκ 2012 | ΥΓΕΙΑ
Απρόσκοπτα συνεχίζει τη λειτουργία της η Euromedica απαντώντας σε δημοσιεύματα του Κυριακάτικου Τύπου.

Η εταιρεία υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της  ότι "το σύνολο των αναφορών στοχεύουν στο να ανακόψουν και να υπονομεύσουν την προσπάθεια που γίνεται από την Εταιρεία για την αντιμετώπιση κυρίως των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο κλάδος υγείας, απόρροια της παρατεταμένης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Τα θέματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Euromedica", αναφέρει η εταιρεία, " επισημάνθηκαν από την πρώτη στιγμή από την ίδια την εταιρεία μέσω των οικονομικών καταστάσεων και των επίσημων ανακοινώσεων προς το επενδυτικό κοινό. Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση της εταιρείας είχε σημειώσει ότι η καθυστέρηση πληρωμής από το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως τον ΕΟΠΥΥ δημιουργεί σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και για αυτό το λόγο έθετε ως προτεραιότητα την τακτοποίηση των εκκρεμών αυτών οφειλών του Δημοσίου".

 

Τα δάνεια

 

Η Euromedica αναφέρει ότι, "τα δανειακά κεφάλαια του Ομίλου έχουν χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση του σημαντικού επενδυτικού πλάνου της Euromedica με τα ενοποιημένα πάγια στοιχεία ενεργητικού της 30/09/2012 να ανέρχονται σε €455,9 εκ., και τη Euromedica να λειτουργεί αυτή τη στιγμή 72 μονάδες στην Ελλάδα και 6 στην Αλβανία. Όλα τα δάνεια έχουν εξασφαλισμένες εγγυήσεις, και η Euromedica είναι η μοναδική ιδιωτική εταιρεία του τομέα υγείας που συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού έχοντας υπό κατασκευή 3 νέες νοσοκομειακές μονάδες σε Αθήνα, Κέρκυρα και Καβάλα με την απόδοση των συγκεκριμένων επενδύσεων να αναμένεται με την έναρξη της λειτουργίας τους".

Επίσης τονίζει ότι, "έχει καταφέρει να καταγράψει σημαντική κερδοφορία και επιδόσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα μέχρι και το εννεάμηνο του 2012 όπως φαίνεται στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις".

Τελευταία τροποποίηση στις 13:44 - 04 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.