ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

K. Φρουζής: Ο χημικός των φαρμάκων

15:01 - 17 Απρ 2013 | ΥΓΕΙΑ
K. Φρουζής: Ο χημικός των φαρμάκων
Στον Κωνσταντίνο Φρουζή, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Novartis Hellas και πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) απονεμήθηκε το βραβείο του «Επιχειρηματία της Χρονιάς για το 2012» (Manager of the Year 2012) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).
Το ετήσιο βραβείο της ΕΕΔΕ, που έχει καταστεί θεσμός από το 2002 που ξεκίνησε, δίνεται σε πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο ή γενικό διευθυντή εταιρείας ή οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.
 

Το προφίλ του Κ. Φρουζή

 
Μπορεί ο Κωνσταντίνος Φρουζής να έγινε ευρέως γνωστός από την διοικητική του θέση στην Νοvartis όμως η επαγγελματική του σταδιοδρομία είναι πλούσια αλλά και πολυποίκιλη.  
 
Από το 1985 κατείχε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς, όπως Τηλεπικοινωνίες, Λιανικό Εμπόριο, Καταναλωτικά Προϊόντα και Πετρέλαια. Πιο συγκεκριμένα, έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εμπορικών Θεμάτων στον ΟΤΕ (4 χρόνια), Εμπορικός Διευθυντής της Panafon / Vodafon Α.Ε. και της Business Exchanges (4 χρόνια), Διευθυντής Εμπορικής Πολιτικής, Aνάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών στον Όμιλο Promodes / Carrefour (5 χρόνια), Γενικός Εμπορικός Διευθυντής στη L’Oreal (8 χρόνια) σε Ελλάδα και Γαλλία και Οικονομικός Μηχανικός στην ELF / TOTAL (1 χρόνος) στη Γαλλία. Είναι Χημικός Μηχανικός και Χημικός, καθώς και κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη Μηχανική και το Management.
 
Η αγορά του αναγνωρίζει ότι ξέρει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και δεν χαρίζεται σε κανένα ακόμη και αυτός είναι πρωθυπουργός χώρας. Ετσι ακριβώς λέγεται ότι έπραξε και στην περίπτωση της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, όταν την συνάντησε προ λίγο καιρό μαζί και με άλλους επιχειρηματίες που την είδαν κατά την επίσκεψη της στη χώρα.
 
Και για όσους δεν πιστεύουν την ελευθερία του λόγου που ο ίδιος πρεσβεύει πολλοί θα θυμούνται πόσο λάβρος ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Φρουζής, για την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να μην παραβρεθεί στο σημερινό συνέδριο “Generics conference 2013″, που ήταν αφιερωμένο στα γενόσημα φάρμακα.
 
Χαρακτήρισε “απαράδεκτη” τη στάση τους και την απουσία τους από ένα συνέδριο που στοχεύει στην ανάπτυξη. Ο επικεφαλής των φαρμακευτικών επιχειρήσεων δεν δίστασε να αναφέρει τα εξής: “Μάλλον οι κυβερνητικοί παράγοντες προσμένουν ανάπτυξη μόνο από τον τουρισμό. Άρχισαν να απασχολούνται με τα γενόσημα επειδή τους το είπε η Τρόικα.”
 
Αν ο ειλικρινής λόγος είναι ένα βασικό γνώρισμα του Κ. Φρουζή, σίγουρα το δεύτερο βασικότερο είναι η ταχύτητά του. Με μία βαλίτσα μονίμως στα χέρια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, καθώς η Νοvartis αναπτύσσεται σε 140 χώρες και πρέπει ανά στιγμή να ενημερώνεται για τις εξελίξεις των εργαστηριακών ερευνών που πραγματοποιούνται σε νέα σκευάσματα.  Σημειώνεται ότι το 2011, επενδύθηκαν περίπου 9,6 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης.
 
Πάντα όμως «ξεκλέβει» χρόνο και για τους δικούς του ανθρώπους την οικογένειά του. Παντρεμένος, ο Κ. Φρουζής έχει δύο παιδιά τον Μιχαήλ που σήμερα είναι 20 ετών και φοιτά στο 3 ο έτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων -Μηχανικών και τον Δημήτρη 17 ετών που είναι απόφοιτος Λυκείου.
 
Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής, ενώ λειτουργούν γραφεία στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα και την Καβάλα, όπου συνολικά απασχολούνται περισσότερα από 600 άτομα.

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πηγή:www.reporter.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 15:54 - 17 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.