ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μη φιλικά τα ελληνικά μαιευτήρια σε μητέρες και βρέφη

00:07 - 26 Απρ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Μη φιλικά τα ελληνικά μαιευτήρια σε μητέρες και βρέφη
Μη φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη θεωρούνται τα περισσότερα μαιευτήρια στη χώρα μας λόγω των πρακτικών που ακολουθούνται κατά τη διάρκεια της γέννας αλλά και των πρακτικών που αποτρέπουν τον θηλασμό.

Η αναγκαιότητα πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ώστε: να είναι φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, να γίνεται η γέννα με σεβασμό προς την επίτοκο και να αρχίζει ο θηλασμός από την πρώτη στιγμή που θα έρθει ένα παιδί στον κόσμο, επισημαίνεται στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης με τίτλο "Δίνω ζωή ,δώστε μου την γέννα που αξίζω" που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Άρτα, Δράμα, Ζάκυνθος, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Καλαμάτα, Πάτρα, Τρίκαλα, Λάρισα, Ρέθυμνο, Χανιά).

 

Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας με την συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα ENCA Hellas και την υποστήριξη του Δικτύου Δράσης για την Βρεφική και Παιδική Διατροφή IBFAN Ελλάδας.

 

"Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, μετά τη Βραζιλία, σε καισαρικές. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται καλά. Ο τοκετός είναι μια φυσιολογική πράξη ενώ η καισαρική είναι μία ιατρική πράξη. Ακόμη και όταν δεν γίνεται καισαρική στα μαιευτήρια ακολουθούνται πρακτικές με πολλές ιατρικές παρεμβάσεις που οδηγούν σε επιπλοκές".

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:54 - 26 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.