ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 4,5 δισ. ευρώ η «μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ

12:52 - 02 Ιουλ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Στη σύσταση ελεγκτικών κλιμακίων για τον έλεγχο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ και των προκατόχων φορέων κοινωνικής ασφάλισης προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε μια προσπάθεια να αποκρυσταλλωθεί το συνολικό ύψος των χρεών του Οργανισμού και να επιταχυνθεί η αποπληρωμή τους.

Ο εκτροχιασμός των δαπανών του ΕΟΠΠΥ ύψους 1,2 δισ. ευρώ το πρώτο 5μηνο 2013 είναι μόνον η κορυφή των προβλημάτων του Οργανισμού. Συμπεριλαμβανομένων των ληξιπρόθεσμων χρεών η μαύρη τρύπα του ενιαίου Ταμείου αγγίζει τα 4,5 δισ. ευρώ.


Στόχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι η επαλήθευση του ύψους των ανεξόφλητων λογαριασμών και υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ και των προκατόχων φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και η επαλήθευση της εκκαθάρισης των ανεξόφλητων λογαριασμών, προκειμένου να ακολουθήσει έλεγχος από εξωτερικό ελεγκτή. 


Συγκεκριμένα, με την χθεσινή απόφαση του αναπλ. Υπουργού Οικονομικών συγκροτούνται κλιμάκια ελέγχου για τη διενέργεια ελέγχου στις οικονομικές υπηρεσίες των ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΑΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΤΑΥΤΕΚΩ. Τα κλιμάκια αυτά θα συγκροτούνται τουλάχιστον από δύο υπαλλήλους και ο έλεγχος θα διεξάγεται στην έδρα του κάθε φορέα. Μετά το πέρας του ελέγχου και ως τις 30 Αυγούστου θα συνταχθεί Έκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:45 - 03 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.