ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ψαλίδι» σε οφειλές προς κλινικές - διαγνωστικά για να σωθεί ο ΕΟΠΠΥ

15:31 - 02 Ιουλ 2013 | ΥΓΕΙΑ
«Ψαλίδι» σε οφειλές προς κλινικές - διαγνωστικά για να σωθεί ο ΕΟΠΠΥ
Κούρεμα στις οφειλές προς ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα θα προωθήσει το υπουργείο Υγείας ώστε να καλύψει την τρύπα του ΕΟΠΠΥ σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στο κλιμάκιο της τρόικας που τον επισκέφτηκε σήμερα.

Το κούρεμα θα υπερβαίνει το 30% και γίνεται ώστε να μην υπάρχει επίπτωση στο κόστος που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι για υγειονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού. Όπως σημείωσε ο υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους. Ως αντιστάθμισα στην ενέργεια αυτή, γνωστή και ως claw back θα επιταχυνθεί σύμφωνα με τον υπουργό η εκταμίευση που των οφειλών που έχει το υπουργείο με τους προμηθευτές. Μάλιστα δεν αποκλείεται να αξιοποιηθούν υπηρεσίες ιδιωτικών ελεγκτικών επιχειρήσεων για τη γρήγορη εκκαθάριση των οφειλών.

 

Παράλληλα, στην κατεύθυνση υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης, το υπουργείο Υγείας θα εντάξει στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα πέρα από τις ρυθμίσει για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ, την υπέρβαση των δαπανών, ειδικό ποινολόγιο για όσους γιατρούς υπερυσυνταγογραφούν αλλά και τα πρωτοκόλλα νοσηλείας. Τέλος αναμένεται να συσταθεί ειδική επιτροπή που θα εξετάζει ποια φάρμακα είναι αληθινά καινοτόμα, ώστε να ενταθούν στη λίστα φαρμάκων.

 

eopyy-570 1

 

 

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη

 

«Καταλήξαμε σε πλήρη συμφωνία. Ετέθη το ζήτημα ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά περαιτέρω περικοπή στις δαπάνες της Υγείας, καθώς συμφωνήσαμε ότι έχουμε φτάσει στο κατώτατο δυνατό όριο. Νομίζω ότι εγκαινιάσαμε μια καλή συνεργασία για να προχωρήσουμε γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις».

Αυτά είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας, τονίζοντας ότι η συνάντηση με την τρόικα πήγε πάρα πολύ καλά ως προς τις προβλεπόμενες πράξεις, δηλαδή τα «prior actions» και δεν έχει μείνει καμιά απολύτως εκκρεμότητα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι πρόκειται να γίνει με το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Είναι γνωστό το μέτρο. Το έχουμε ανακοινώσει.

Για τώρα, θα γίνει το "claw back", αλλά προχωράμε σε μια όσο το δυνατόν ταχύτερη αναδιάρθρωσή του, ώστε να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να μην έχει ανέλεγκτες δαπάνες. Το σημαντικό είναι να σεβόμαστε τα χρήματα του Ελληνικού λαού έως και το τελευταίο ευρώ».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:44 - 03 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.