ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στυλιανός Καλογερόπουλος στο «R»: Οι φαρμακοποιοί να αποφασίσουν για τη λειτουργία των φαρμακείων

00:01 - 30 Ιουλ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Στυλιανός Καλογερόπουλος στο «R»: Οι φαρμακοποιοί να αποφασίσουν για τη λειτουργία των φαρμακείων
Έντονα αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων της Αθήνας, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων για ωράριο 62 ωρών και ανοιχτά φαρμακεία τα Σάββατα. Την πλήρη διαφωνία των επαγγελματιών του κλάδου εκφράζει στο «R», ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Στυλιανός Καλογερόπουλος.

Δυστυχώς οι περισσότεροι μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν έχουν καταλάβει ότι τα φαρμακεία δεν είναι καταστήματα λιανικής, αλλά ένας θεσμός της Υγείας και ο άνθρωπος που τα λειτουργεί επιστήμονας με βασικό έργο την διάθεση ενός κοινωνικού αγαθού, σημειώνει.

Ο Γιώργος Καμίνης, κατά τον ίδιο, αν ήθελε να βοηθήσει τους φαρμακοποιούς θα έπρεπε να σκύψει στα προβλήματα που έχει το φαρμακείο, το οποίο βρίσκεται σε κάποιο στενό δρομάκι στο κέντρο της Αθήνας και όχι σε αυτά που φιγουράρουν στους μεγάλους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δυστυχώς, όπως υποστηρίζει η πηγή του κακού ξεκίνησε από το Νόμο Λοβέρδου που δημιούργησε αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των φαρμακοποιών με σκοπό να ωφελήσει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και σαν να μην έφθανε αυτό η "ταφόπλακα" μπήκε με τον καλλικρατικό νόμο 4852/2010. Με τον οποίο δόθηκε η αρμοδιότητα στους δημάρχους να ορίζουν τις ώρες λειτουργίας των φαρμακείων στους δήμους τους.  

41710 100001721319826 3299284 n 
Όμως, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, πλέον πολλοί είναι οι δήμαρχοι που παραβιάζουν την ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία ορίζει ότι ο εργαζόμενος μπορεί να δουλεύει το πολύ 48 ώρες. 
Ειδικότερα για τον Δήμαρχο Αθηναίων, σημειώνει ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ, δεν μπήκε καν στην διαδικασία να καλέσει το Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών που μετρά 3.500 φαρμακεία. Αντί αυτού αποφάσισε κατά μόνας ότι τα 1.000 φαρμακεία του Δήμου θα λειτουργούν 62 ώρες.
Και το ερώτημα που ο ίδιος κάνει, είναι πως θα γίνει αυτό, όταν τα περισσότερα φαρμακεία έχουν έναν υπάλληλο και αυτός είναι ο ίδιος ο φαρμακοποιός που κάνει όλες τις δουλειές.

Γεωμετρική άνοδος των υποχρεώσεων του ΕΟΠΠΥ

Και ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών συνεχίζει βεβαίως αναφερόμενος και στα λοιπά προβλήματα του κλάδου:
Για προσλήψεις βεβαίως, ούτε να γίνεται λόγος, καθώς οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ αντί να μειώνονται αυξάνονται γεωμετρικά και αυτό εύκολα κανείς μπορεί να το διαπιστώσει.
Ενδεικτικό της πολύ άσχημης κατάστασης που βιώνουν οι φαρμακοποιοί είναι ότι πλέον τα λουκέτα στην Αθήνα έχουν φθάσει τα 200 και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τα 800. 
92761-8ba2f46a9c4266b621c1dde86137bcd0
Για να σταματήσει η κατρακύλα μας πρέπει οι αρμοδιότητες για την λειτουργία και τις εφημερίες των φαρμακείων να περάσουν στους Συλλόγους τους επισημαίνει ο κ. Καλογερόπουλος.
Όλα αυτά τα θέματα, σημειώνει ο αντιπρόεδρος καθώς και η απάντηση που θα δώσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηναίων στο Δήμαρχο Γ. Καμίνη, θα αποφασιστούν στην γενική συνέλευση που έχει οριστεί για την προσεχή Πέμπτη.
Τελευταία τροποποίηση στις 08:29 - 30 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.