ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H κρίση έκοψε και τα λουτρά

00:01 - 13 Αυγ 2013 | ΥΓΕΙΑ
H κρίση έκοψε και τα λουτρά
Η περικοπή του επιδόματος λουτροθεραπείας, έχει οδηγήσει πολλούς ηλικιωμένους και από την Ήπειρο, να περιορίσουν τις λούσεις ή και ακόμη να μην επιδιώξουν καν να επισκεφθούν ιαματικά λουτρά.

Το πρόβλημα είναι έντονο για τις επιχειρήσεις – δημοτικές και ιδιωτικές- που δραστηριοποιούνται στα λουτρά, αλλά ακόμη μεγαλύτερο για τους ηλικιωμένους που τα έχουν ανάγκη. 

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, η πτώση το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με πέρυσι φτάνει και το 70%, ακόμη και σε πολύ οργανωμένα λουτρά, όπως αυτό της Αγίας Παρασκευής Χαλκιδικής. Το πρόβλημα όμως είναι γενικό, καθώς όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας Ανέστης Αναστασιάδης, η επισκεψιμότητα των ηλικιωμένων έχει πέσει κατακόρυφα σε όλες τις λουτροπόλεις.

Μάλιστα πολλές από αυτές θα παρατείνουν την περίοδο, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν θα έχουν χρήματα οι ηλικιωμένοι για να πραγματοποιήσουν επισκέψεις. Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, δεν αποκλείεται η σεζόν να κλείσει με πτώση της τάξης του 70% σε σχέση με το 2012, μια χρονιά κατά την οποία είχε ήδη σημειωθεί μείωση των επισκέψεων στα ιαματικά λουτρά κατά 30%. 

iamatika500 130813
Παράλληλα με τα Ιαματικά λουτρά, καθίζηση  του τζίρου  έχουν υποστεί και οι άλλες επιχειρήσεις (καταλύματα, εστιατόρια), που στηρίζουν τη λειτουργία τους στους λουόμενους, προσδοκώντας ανάκαμψη έστω τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν
Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει θα πρέπει πλέον να απασχολήσουν ιδιαίτερα τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αντιστραφεί η κατάσταση, ειδικά μάλιστα όταν έχουν επενδυθεί πολλές ελπίδες στον ιαματικό τουρισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:13 - 12 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.