ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο μικροσκόπιο της τρόικας τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

09:44 - 09 Οκτ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης φέρεται να ζητά η τρόικα, ενώ η κυβέρνηση αντιπροτείνει την προώθηση των γενοσήμων.

Το φάρμακο και τα χρέη του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν εκ νέου στο μικροσκόπιο εν όψει της επίσκεψης της τρόικας στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται νέες πιέσεις για περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης το 2014 κάτω από 2 δισ. ευρώ, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ποντάρει σε ισοδύναμα μέτρα που θα εξοικονομήσουν πόρους.

Σύμφωνα με Τα Νέα, κατά τη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου, Τζουζέπε Καρόνε, η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει να επιμείνει στη διατήρηση της φαρμακευτικής δαπάνης στα φετινά επίπεδα (2,3 δισ. ευρώ), επιμένοντας στην άμεση απόδοση των μέτρων προώθησης των γενοσήμων.

Ειδικότερα, θα επιχειρήσει να πείσει το κλιμάκιο ότι η νέα υπουργική απόφαση, που μεταξύ άλλων μειώνει στο μισό τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στην περίπτωση που επιλέξουν αντίγραφο φάρμακο, θα συνεισφέρει στην επίτευξη του στόχου προώθησης των γενοσήμων στο 60% της φαρμακευτικής δαπάνης.

Την ίδια ώρα οι γιατροί ανεβάζουν τους τόνους διαμαρτυρόμενοι για τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής και όχι εμπορικής ονομασίας.

farmaka500 300913

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 09 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.