ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιατρικό Αθηνών: Στρατηγικός επενδυτής ο γερμανικός όμιλος Asklepios

18:31 - 18 Οκτ 2006 | ΥΓΕΙΑ
Σε στρατηγική συνεργασία με το μεγαλύτερο όμιλο υγείας στην Ευρώπη Asklepios, προχώρησε το Ιατρικό Αθηνών, προκειμένου από κοινού να ενδυναμώσουν την ηγετική θέση της ελληνικής εισηγμένης στον κλάδο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και να την καταστήσουν καταλύτη των εξελίξεων του χώρου στην Ελλάδα και την Ν.Α. Ευρώπη.

Στους άμεσους στόχους περιλαμβάνεται η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας στην Ελλάδα, η μελέτη εισόδου σε νέους εξειδικευμένους κλάδους (κέντρα αποκατάστασης, μαιευτήρια κλπ.), η αξιοποίηση της ιδιόκτητης έκτασης στην Παιανία, αλλά και η πιθανή εξαγορά ομοειδών μονάδων του κλάδου.

Επίσης άμεσος στόχος είναι και η επιτάχυνση της επέκτασης στο εξωτερικό με στόχο την εκμετάλλευση της ήδη υψηλής αναγνωρισημότητας που η εταιρία σήμερα απολαμβάνει. Η δέσμευση της Asklepios για την υλοποίηση των ως άνω επισφραγίστηκε με την απόκτηση του 8,33% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιατρικό Αθηνών.

Η οικογένεια Γ. Αποστολόπουλου διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας το οποίο και υπερβαίνει το 51% του μετοχικού της κεφαλαίου. Παράλληλα το management της εταιρίας και το Δ.Σ. παραμένουν αμετάβλητα.

Ειδικότερα, ο κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, κατείχε πριν τη συναλλαγή 9.089.901 μετοχές της Εταιρείας επί συνόλου 83.985.980 μετοχών. Το ποσοστό του επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας ανήρχετο σε 10,82%, ενώ το ποσοστό του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου ανήρχετο σε  59,20%.

Μετά την ως άνω συναλλαγή και πώληση 7.000.000 μετοχών ο κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, κατέχει πλέον 2.089.901 μετοχές της Εταιρείας, ποσοστό επί του μετοχικού κεφαλαίου  2,49%, ενώ το ποσοστό του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου του ανέρχεται πλέον σε 50,87%.

Η Asklepios Kliniken GmbH  ιδρύθηκε το 1984 και σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου υγείας στην Ευρώπη, ενώ διαθέτει επίσης και νοσοκομεία στην Αμερική. Συνολικά διαθέτει 97 νοσοκομεία (91 στη Γερμανία και 6 στην Αμερική), απασχολεί 32.000 εργαζομένους, διαθέτει 20.000 κλίνες υψηλού επιπέδου και πραγματοποιεί ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
 
Η Asklepios διαθέτει ειδική τεχνογνωσία για την βελτιστοποίηση του κόστους, της ποιότητας και λειτουργίας σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, τεχνογνωσία στη λειτουργία γενικών και μαιευτικών μονάδων, κέντρων αποκατάστασης και ψυχιατρικών μονάδων. Τέλος διαθέτει ειδική τεχνογνωσία σε ζητήματα συνεργασίας με τον δημόσιο τομέα.
 
Η Asklepios είναι σήμερα στη Γερμανία η ανάδοχος εταιρία που έχει κερδίσει τους περισσότερους διαγωνισμούς ιδιωτικοποίησης κρατικών νοσοκομείων, και τα οποία στη συνέχεια έχει μετατρέψει σε κερδοφόρα, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και των ασθενών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.