ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υγεία: Συμφωνία με Ερυθρό Σταυρό για αξιοποίηση του Ασκληπιείου Βούλας

11:43 - 19 Οκτ 2006 | ΥΓΕΙΑ
Συμφωνία ύψους 100 εκατ. ευρώ με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.) υπέγραψε το Υγεία, με στόχο την αξιοποίηση του οικοπέδου του Ε.Ε.Σ. στην Βούλα εκτάσεως περίπου 100 στρεμμάτων όπου στεγάζεται σήμερα, μεταξύ άλλων, και το νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.


Συγκεκριμένα, με τη μέθοδο της αντιπαροχής, το Υγεία θα κατασκευάσει με δική του επένδυση ένα σύγχρονο νοσοκομείο μεγέθους άνω των 40.000 τ.μ., παρεμφερών προδιαγραφών με το Ερρίκος Ντυνάν, έναντι των 20.000 τ.μ. των υπαρχόντων περιπτέρων που συνιστούν το νυν νοσοκομείο, το οποίο κατά κυριότητα θα ανήκει στον Ε.Ε.Σ. προκειμένου να αντικαταστήσει το Ασκληπιείο Βούλας το οποίο και εν συνεχεία θα κατεδαφισθεί.

Επίσης, το Υγεία θα κατασκευάσει παράλληλα στον ίδιο χώρο ιδιωτική Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική κυριότητός του, μεγέθους περίπου 16.000 τ.μ., ενώ τον υπόλοιπο χώρο κυριότητός του, που του δίνει τη δυνατότητα κατασκευής κτιρίου ή κτιρίων μέχρι 24.000 τ.μ., προτίθεται, μετά την αποπεράτωση του νέου Νοσοκομείου του Ε.Ε.Σ. και την μεταστέγαση του ήδη λειτουργούντος Ασκληπιείου σε αυτό, να τον χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για την παροχή υπηρεσιών υγείας και ιατρικής φροντίδας και εκπαίδευσης υπό την ευρύτερή τους έννοια.

Το Υγεία υπολογίζει ότι η συνολική επένδυση που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση της συμφωνίας και του συναφούς επιχειρηματικού σχεδίου θα είναι πλέον της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τμήμα του εγκεκριμένου προγράμματος αντλήσεως κεφαλαίων της εταιρείας με την έκδοση απλού ή/και μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.