ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδιωτικές κλινικές: "Αν επιμείνουν με το αναδρομικό clawback, κλείνουμε..."

08:14 - 19 Νοε 2013 | ΥΓΕΙΑ
Ιδιωτικές κλινικές: "Αν επιμείνουν με το αναδρομικό clawback, κλείνουμε..."
Στις 26 Νοεμβρίου πρόκειται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση των ιδιωτικών κλινικών για την μη εφαρμογή του clawback του Υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρει αποκλειστικά στο "R" ο πρόεδρος του κλάδου Γ. Σαραφιανός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι θέμα χρόνου να κατεβάσει ρολά η πλειοψηφία των ιδιωτικών κλινικών εάν τα χρήματα του clawback γίνουν απαιτητά άμεσα που φθάνει το 50% στα νοσήλια και στις αιμοκαθάρσεις στο 12%. Οπως λέει σε διάστημα λιγότερο από χρόνο ανέστειλαν τη λειτουργία τους 11 κλινικές και ετοιμάζονται άμεσα να πάρουν την ίδια κατεύθυνση άλλες τόσες.

Σήμερα στον κλάδο δραστηριοποιούνται 161 κλινικές -που διαχειρίζονται 15.024 κλίνες- από 172 που ήταν στις αρχές του έτους, ενώ τα περιθώρια μεικτού κέρδους έχουν πέσει και κάτω από 10% με αποτέλεσμα το καθαρό να είναι πλέον αρνητικό.

Μπορεί κατά τον ίδιο, σκοπός του Υπουργείου και της κυβέρνησης γενικότερα να είναι η εξοικονόμηση κάποιων εκατ. ευρώ από τον κλάδο, όμως σε αυτόν απασχολούνται 25.000 εργαζόμενοι.
Και καταλήγει, "αν η κυβέρνηση συνεχίσει να πετσοκόβει τον χώρο της υγείας τότε τουλάχιστον όσοι δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της ιδιωτικής περίθαλψης, θα κλείσουμε.".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.