ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υγεία: Συμφωνία για νοσοκομείο στην Αλβανία

11:49 - 23 Οκτ 2006 | ΥΓΕΙΑ
Συμφωνία με τον κ. S. Duraku και την εταιρεία Eurodrini sh. A. υπέγραψε το Υγεία, με κύριο σκοπό τη δημιουργία και λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος στην Αλβανία και με προοπτική ανάπτυξης δικτύου φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας στις όμορες χώρες Μαυροβούνιο και Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η συμφωνία προβλέπει τη σύσταση ανωνύμου εταιρείας στην οποία θα συμμετέχει το Υγεία με ποσοστό 80% και ο κ. S. Duraku με ποσοστό 20%. Η εταιρεία θα ολοκληρώσει την κατασκευή και θα λειτουργήσει εντός 18 μηνών γενικό νοσοκομείο δυναμικότητας 140 περίπου κλινών σε οικοπεδική έκταση συνολικής επιφάνειας 15.000τμ όπου έχουν ήδη κατασκευαστεί ημιτελή κτίσματα 10.000 τμ περίπου. Το ακίνητο βρίσκεται στην συμβολή των κεντρικότερων αρτηριών των Τιράνων.

Στο γενικό νοσοκομείο θα αναπτυχθούν σύγχρονα εργαστήρια κάθε είδους (διαγνωστικά και απεικονιστικά), συγκρότημα εξωτερικών ιατρείων, τμήμα επειγόντων περιστατικών, μονάδα εντατικής θεραπείας και χειρουργικές και παθολογικές κλινικές. Επιπλέον θα λειτουργήσει πλήρης μαιευτική και γυναικολογική μονάδα.

Το Υγεία υπολογίζει ότι η συνολική επένδυση που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση της συμφωνίας και του επιχειρηματικού σχεδίου που αφορά τη νοσηλευτική μονάδα των Τιράνων είναι της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αξίας του οικοπέδου και των υφισταμένων ημιτελών κτισμάτων. Το Υγεία θα συμμετάσχει κατ΄αρχήν με το ποσό των 24 εκατ. ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τμήμα του εγκεκριμένου προγράμματος αντλήσεως κεφαλαίων της εταιρείας με την έκδοση απλού ή / και μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.