ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την κάλυψη φυσικοθεραπειών από τον ΕΟΠΥΥ

15:09 - 18 Δεκ 2013 | ΥΓΕΙΑ
Υπόθεση σχετικά με την άρνηση ελεγκτή γιατρού του ΕΟΠΥΥ να θεωρήσει παραπεμπτικό ασφαλισμένου για φυσικοθεραπείες, με την αιτιολογία ότι ο ασφαλισμένος έχει, ήδη, λάβει δέκα το τρέχον εξάμηνο και δικαιούται άλλες δέκα μετά από έξι μήνες, διερεύνησε ο Συνήγορος του Πολίτη.

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 14 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ «δικαιολογούνται έως δέκα συνεδρίες (φυσικοθεραπειών) δύο φορές τον χρόνο και η αποζημίωση ανά συνεδρία ορίζεται σε 15 ευρώ».

Εστιάζοντας στη συγκεκριμένη διάταξη, η ανεξάρτητη Αρχή, σε έγγραφο που απηύθυνε προς τον ΕΟΠΥΥ, επισήμανε ότι ο μόνος περιορισμός είναι ότι ο Οργανισμός καλύπτει τη δαπάνη για έως δέκα συνεδρίες φυσικοθεραπείας μόνο δύο φορές τον χρόνο. Αντιθέτως, δεν προκύπτει ο περιορισμός των δέκα συνεδριών φυσικοθεραπείας ανά εξάμηνο. Επομένως, ο ασφαλισμένος μπορεί να εξαντλήσει τον προβλεπόμενο αριθμό των δέκα φυσικοθεραπειών τη φορά, ανεξαρτήτως εξαμήνου.

Σε συνέχεια της παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη, με έγγραφο του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώθηκε ότι ο Οργανισμός καλύπτει έως δέκα συνεδρίες φυσικοθεραπείας επί δύο φορές τον χρόνο, χωρίς να τίθεται περιορισμός εξαμήνου μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης φάσης πραγματοποίησής τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.