ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Λουράντος στο "R": "Τεράστια φέσια από ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία"

01:01 - 06 Μαρ 2014 | ΥΓΕΙΑ
Κ. Λουράντος στο "R": "Τεράστια φέσια από ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία"
"Η ΔΕΗ χρωστά μόνο στα φαρμακεία της Αττικής 10 εκατ. ευρώ, από το 2011 μέχρι σήμερα. Ο ΟΤΕ για το ίδιο διάστημα οφείλει 6 εκατ. ευρώ, ενώ το ΤΣΑΥ-ΤΣΜΕΔΕ χρωστά πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Να μας δώσουν τα λεφτά που μας χρωστάνε για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς το κράτος και στους προμηθευτές μας", δηλώνει αποκλειστικά στο "R", ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωσταντίνος Λουράντος, επιβεβαιώνοντας ότι πλέον ο κλάδος των φαρμακοποιών εκτός από κατεστραμμένος γίνεται καθημερινά και... αντικείμενο χλευασμού.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα κατασχετήρια που φθάνουν καθημερινώς στα φαρμακεία και τα οποία πέφτουν σαν βροχή ακόμη και για ποσά των 1.000 ευρώ κατατίθενται παράλληλα και στους εκάστοτε φαρμακευτικούς συλλόγους αλλά και στον ΕΟΠΥΥ. "Η κατάσταση αυτή", όπως σημειώνει, "κάνει ρεζίλι τον εκάστοτε φαρμακοποιό, που ήδη παραπαίει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, βιώνοντας μία κατάσταση που δεν είναι δικό του δημιούργημα".

 

Από την άλλη, ο κ. Λουράντος αναρωτιέται τι μπορεί ο καθένας να πράξει για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. "Επί της ουσίας τίποτα", λέει ο ίδιος, "καθώς είναι γεγονός όταν οι υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται ταχύτατα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης".

  

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

farmaki050314

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:53 - 06 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.