ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί κατεβάζουν "ρολά" την επόμενη εβδομάδα ιδιωτικές κλινικές & εκπρόσωποι πρωτοβάθμιας περίθαλψης

00:01 - 09 Μαϊ 2014 | ΥΓΕΙΑ
Επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι Ιδιωτικοί Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ-ΠΑΣΙΔΙΚ-ΠΕΙΦΠΦΥ-ΠΟΣΚΕ), από τις 12 Μαΐου 2014. Τακτική άμυνας που αποφάσισε να ακολουθήσει και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών από τις 15 Μαΐου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, τόνισε ότι το αδιέξοδο της πολιτικής με τις λογιστικές αλχημείες του Υπουργείου Υγείας, με την προσπάθεια επαναφοράς του αντιδεοντολογικού και αντιεπιστημονικού μέτρου του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων όσο και με την άδικη και ισοπεδωτική απαίτησή του για clawback από τους παρόχους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οδηγούν τον ΠΙΣ σε νέα προσφυγή στην Δικαιοσύνη κατά του πλαφόν και τους παρόχους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών από την Δευτέρα 12 Μαϊου.

ygeiakinitopoiisei070514

"Η προσπάθειά μας, κατά τον ίδιο στοχεύει μόνον στην υπεράσπιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασφαλισμένων και των ασθενών στην ιατρική και την φαρμακευτική περίθαλψη, γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει στον Υπουργό Υγείας να επαναλαμβάνει τους γνωστούς σε όλους μας εκβιασμούς κατά του ιατρικού σώματος", πρόσθεσε.


Από την πλευρά του, ο Γ. Βουγιούκας, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, δήλωσε σημειώσε ότι απαιτείται ενίσχυση του προϋπολογισμού 2014 του ΕΟΠΥΥ στον κωδικό των εργαστηριακών εξετάσεων, τουλάχιστον κατά 160 εκ. ευρώ, εξαιτίας της απεργίας των πρώην εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ – νυν ΠΕΔΥ.
 
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται υπογραφή νέας σύμβασης με τον Οργανισμό με τη διασφάλιση ότι δεν θα επιβληθεί rebate και clawback και με άμεση εφαρμογή οδηγιών συνταγογράφησης για την αποφυγή προκλητής ζήτησης. Πρόσθεσε, δε, ότι απαιτείται η άμεση εξόφληση των οφειλομένων για την αναγκαία ρευστότητα των διαγνωστικών κέντρων. Με δυό λόγια, ζητάμε ξεκάθαρους όρους συνεργασίας.

ygeiakinitopoiise070514

Οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ζητούν:

  • Αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ 2014 για τις Διαγνωστικές εξετάσεις στο επίπεδο του ΜΟ του ΟΟΣΑ (570 εκατ. ευρώ)
  • Κάθε παραπεμπτικό το οποίο θα εκτελείται να αμείβεται με το ισχύον σήμερα κρατικό τιμολόγιο και κάθε εξέταση που δεν καλύπτεται από τον προϋπολογισμό, θα εκτελείται μόνο στις Δημόσιες Δομές.
  • Εφαρμογή Κατευθυντήριων Οδηγιών Συνταγογράφησης, μέσω Διαγνωστικών Πρωτοκόλλων και ηλεκτρονική παρακολούθηση για την αποφυγή προκλητής ζήτησης.
  • Άμεση εξόφληση των οφειλομένων.
Την ίδια στιγμή σε επίσχεση εργασίας προχωρούν όλες οι Ιδιωτικές Κλινικές, Γενικές, Ειδικές και Ψυχιατρικές απο την ερχόμενη Τετάρτη 14/5/2014 έως την Κυριακή 25/5/2014 απαιτώντας την κατάργηση του Clawback Back και την αξιοπρεπή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Πριν δύο ημέρες δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση για το μηνιαίο Clawback που ανέρχεται στο 50% των περυσινών υποβολών.
 
Δ. Καραγιαννοπούλου
ygeiakinitopoiis070514
Τελευταία τροποποίηση στις 18:45 - 08 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.