ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΥ: Ετοιμάζει απογευματινά χειρουργεία έναντι αμοιβής

11:51 - 03 Ιουν 2014 | ΥΓΕΙΑ
ΕΣΥ: Ετοιμάζει απογευματινά χειρουργεία έναντι αμοιβής
Ανοίγουν τα χειρουργεία του ΕΣΥ και το απόγευμα, στα πρότυπα των απογευματινών ιατρείων.- Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στην Βουλή.

Να παρακάμψουν τυχόν λίστες αναμονής αλλά και να επιλέξουν τον γιατρό που θα τους χειρουργήσει θα μπορούν πλέον οι ασθενείς, απλά καταβάλλοντας τη σχετική αμοιβή προκειμένου να εξυπηρετούνται και το απόγευμα από τα χειρουργεία του ΕΣΥ.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στην Βουλή. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς που είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ή μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα νοσηλείας τους.

Παράλληλα το νομοσχέδιο επιτρέπει την καταβολή τιμητικών αμοιβών από φαρμακευτικές εταιρίες για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που συμμετέχουν σε επιστημονικές εκδηλώσεις. Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζεται ότι η αμοιβή θα καταβάλλεται από τον διοργανωτή αποκλειστικά μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας και Ανάπτυξης. Η τιμητική αμοιβή αφορά συμμετοχή σε συνέδρια και προϋποθέτει την ύπαρξη σχετικής άδειας από τον φορέα όπου απασχολείται το προσωπικό. Πιο αναλυτικά, «[...]επιτρέπεται στους ιατρούς, στο λοιπό επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, καθώς και σε πανεπιστημιακούς ιατρούς, που εργάζονται σε κλινικές εγκατεστημένες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ ή των ΑΕΙ, να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας, όπως 'Συμβουλευτικές Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων' για φάρμακα και θεραπείες, με αυστηρά επιστημονικό περιεχόμενο, που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και οργανώνονται από φαρμακευτικές εταιρείες, με ή χωρίς αμοιβή, εφόσον έχουν λάβει σχετική άδεια από τον φορέα που τούς εποπτεύει».

Ανοίγουν τα χειρουργεία του ΕΣΥ και το απόγευμα, στα πρότυπα των απογευματινών ιατρείων.- Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στην Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.