ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με πλαστό πτυχίο κι ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών

07:45 - 16 Ιουλ 2014 | ΥΓΕΙΑ
Με πλαστό πτυχίο κι ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών
Πρόκειται για τον Θεόδωρο Κουκάκη, του οποίου ο διορισμός στο ΕΣΥ ανακλήθηκε από τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η «παθογένεια» των τυπικών προσόντων του.

Ένας ακόμη διοικητής δημόσιου νοσοκομείου χωρίς νόμιμο τίτλο σπουδών εντοπίστηκε από τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με το protothema, ο κ. Κουκακης, εκτελωνιστής στο επάγγελμα, είχε διοριστεί και κατά τη διετία 2008- 2010 στη διοίκηση του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».
Σύμφωνα με την απόφαση ανάκλησης, ο κ. Κουκάκης διορίστηκε στην εν λόγω θέση «καταθέτοντας στην υπηρεσία μας αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλο σπουδών και δίπλωμα ειδικότητας τα οποία όμως έχουν εκδοθεί στο όνομα προσώπου με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά με διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης».
Ο κ. Κουκάκης είχε τοποθετηθεί στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Γρεβενών τον περασμένο Νοέμβριο με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έκανε ουσιαστικά δεκτή τη σχετική πρόταση της κάθε ύλην αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ που είχε αξιολογήσει και επιλέξει τους διοικητές μεταξύ εκατοντάδων με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων η κατοχή πτυχίου ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ.
Στο βιογραφικό που υπέβαλε στο υπουργείο Υγείας ο κ. Κουκάκης δήλωσε αναφορικά με τη μόρφωση του τα εξής: ψυχολογία- μεταπτυχιακό, τελωνειακή νομική, αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο στέλεχος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

 Με πτυχίο... «μαϊμού» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε αποπεμφθεί η αναπληρώτρια διοικήτρια του μαιευτηρίου «ΕΛΕΝΑ» καθώς διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχου του τίτλου σπουδών της ότι αυτός ήταν πλαστός. Τότε, μάλιστα, η Εταιρία Managment Υπηρεσιών Υγείας είχε καταγγείλει ότι υπάρχουν άλλες τουλάχιστον έξι περιπτώσεις διοικητών του ΕΣΥ με πλαστούς ή ανύπαρκτους τίτλους σπουδών και είχε καλέσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προβεί στους σχετικούς ελέγχους και την απομάκρυνση των αξιωματούχων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.