ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mega deal στην παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία: Η InterMune στο χαρτοφυλάκιο της Roche Holding

10:26 - 25 Αυγ 2014 | ΥΓΕΙΑ
Mega deal στην παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία: Η InterMune στο χαρτοφυλάκιο της Roche Holding
Σημαντική συμφωνία ύψους 8,3 δισ. δολαρίων σε μετρητά έκλεισε η Roche Holding για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας InterMune.

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία θα καταβάλει το ποσό των 74 δολαρίων ανά μετοχή για την InterMune, ποσό που αντιπροσωπεύει premium 38% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής 22 Αυγούστου.

Η προσθήκη της InterMune στο χαρτοφυλάκιό της Roche κρίνεται πολύ σημαντική και μελλοντικά εξόχως προσοδοφόρα καθώς θα δώσει στην ελβετική εταιρεία ένα πολλά υποσχόμενο νέο φάρμακο, την πιρφενιδόνη, για τη θεραπεία μίας θανατηφόρου ασθένειας των πνευμόνων. Η πιρφενιδόνη έχει εγκριθεί για τη λεγόμενη ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση (ΙPF) στην Ευρώπη και τον Καναδά, ενώ βρίσκεται υπό αναθεώρηση στις ΗΠΑ.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι το φάρμακο το οποίο δίνεται σε κορφή χαπιού, θα έχει πωλήσεις ύψους 1,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Εξάλλου, όπως εκτιμάται η εν λόγω συμφωνία ανοίγει τον δρόμο στη Roche προκειμένου να περιορίσει την εξάρτησή της από τα φάρμακα κατά του καρκίνου, όπου θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης, και να επεκταθεί σε άλλες κατηγορίες ασθενειών που μπορούν να εκτινάξουν την κερδοφορία της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.