ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Δωρεάν περίθαλψη για όλους & 4.500 προσλήψεις στην Υγεία

11:26 - 02 Απρ 2015 | ΥΓΕΙΑ
Τσίπρας: Δωρεάν περίθαλψη για όλους & 4.500 προσλήψεις στην Υγεία
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 στο υπουργείο Υγείας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε το στόχο της κυβέρνησης να καταστήσει εκ νέου την υγεία από θύμα της λιτότητας και των μνημονίων, θεμελιώδες δικαίωμα για κάθε πολίτη της χώρας. Παράλληλα ανακοίνωσε δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες, 4.500 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού για τις μονάδες υγείας και σειρά μέτρων για την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τονίζοντας πως δεν θα υπάρχει παραμικρή ανοχή σε σκάνδαλα και σχέδια κερδοσκοπίας στο χώρο της υγείας.  

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, έκανε λόγο για σχέδιο ανασυγκρότησης της δημόσιας υγείας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για να ανατρέψει το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Υγείας. 

 

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις "απορρύθμισης και διάλυσης" που έγιναν και υπογράμμισε ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν, το ιδιωτικό κεφαλαιο να εισβάλει στη δημόσια υγεία, οδηγώντας στην εμπορευματοποίηση των πάντων, με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

 

"Η υγεία είναι δικαίωμα και αγαθό, στην οποία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες", ανέφερε ο πρωθυπουργός κι επανέλαβε ότι καταργήθηκε η πληρωμή των 5 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία. "Προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο. Ετσι εξασφαλίζουμε τη μείωση του κόστους υγείας, ενώ εξετάζουμε την αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων στο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Παράλληλα θέτουμε ως στόχο την αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ", συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

 

Για τον τομέα του φαρμάκου προανήγγειλε αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΕΟΦ, ο οποίος και θα αποτελέσει εργαλείο για την εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης. "Η κυβέρνησή μας έχει προτεραιότητά της τον άνθρωπο. Δε θα ανεχθούμε, δε θα επιτρέψουμε φαινόμενα διαφθοράς, απάτης, σπατάλης, ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας. Δε θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε σκάνδαλα και σχέδια κερδοσκοπίας. Γιατί εδώ υπήρξε κερδοσκοπία με σχέδιο και κατ΄εξακολούθηση", δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

 

Επιπλέον, προανήγγειλε προσλήψεις 4.500 ατόμων εξειδικευμένου προσωπικού στην υγεία. "Το σχέδιό μας θα εξασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας. Θα προχωρήσουμε σε 4.500 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού για τη στελέχωση των κενών σε νοσοκομεία κέντρα υγείας και οργανισμούς. Από αυτούς οι 750 θα τοποθετηθούν εκεί που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες όπως στα νησιά, στη Δυτική Θράκη, στη Θεσπρωτία", διεκρίνισε ο ίδιος.

 

"Θα συνεχίσουμε με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας αλλά και με τους πολίτες για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Αυτό είναι ο στόχος μας και το μεγάλο μας όραμα. Από την υγεία θα ξεκινήσουμε την μεγάλη προσπάθεια για την κοινωνική ανατροπή από τα δεινά της μνημονιακής λαίλαπας", κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.