ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

1 στους 3 ανθρώπους παγκοσμίως πεθαίνει ελλείψει χρημάτων για εγχείριση

10:38 - 27 Απρ 2015 | ΥΓΕΙΑ
1 στους 3 ανθρώπους παγκοσμίως πεθαίνει ελλείψει χρημάτων για εγχείριση
Το ένα τρίτο όλων των θανάτων μέσα σε ένα έτος (περίπου 17 εκατομμύρια) οφείλονται σε ασθένειες θεραπεύσιμες με χειρουργική επέμβαση, όμως συχνά ο θάνατος επέρχεται, ενώ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν ο ασθενής είχε εγχειρισθεί.

Ο αριθμός των ανθρώπων στον πλανήτη που δεν είναι σε θέση να κάνουν μια βασική χειρουργική επέμβαση με αναισθησία, είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με τις έως τώρα εκτιμήσεις.

Περίπου 4,8 δισ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές και οικονομικά προσιτό χειρουργείο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έκθεση.

Οι 25 κορυφαίοι χειρουργοί και αναισθησιολόγοι, με επικεφαλής τον 'Αντι Λίδερ του Κέντρου Παγκόσμιας Υγείας του King's College του Λονδίνου, τον καθηγητή χειρουργικής Τζον Μεάρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ και τον Λαρς Χαγκάντερ του σουηδικού Πανεπιστημίου Λουντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» επεσήμαναν ότι εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από απλές και εύκολα θεραπεύσιμες παθήσεις, όπως η σκωληκοειδίτιδα ή τα κατάγματα, επειδή δεν μπορούν να χειρουργηθούν για οικονομικούς ή πρακτικούς λόγους.

Το πρόβλημα, όπως είναι αναμενόμενο, είναι πιο σοβαρό στις φτωχότερες χώρες, ιδίως στην υποσαχάρεια Αφρική και στη νοτιοανατολική Ασία, όπου έως εννέα άνθρωποι στους δέκα (ποσοστό 90%) δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές χειρουργικές υπηρεσίες με αναισθησία. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:12 - 27 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.