ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάλλουν χειρουργεία επ' αόριστον λόγω ανύπαρκτου ρευστού

10:08 - 01 Ιουλ 2015 | ΥΓΕΙΑ
Αναβάλλουν χειρουργεία επ' αόριστον λόγω ανύπαρκτου ρευστού
Αυξάνονται κατακόρυφα οι αναβολές σε προγραμματισμένα χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πιστωτικές κάρτες, ενώ από την άλλη δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα χρήματα που απαιτούνται.

Το θέμα μας αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός, τονίζοντας ότι υπάρχουν βέβαια και αυτοί οι ασθενείς που έχουν τα χρήματα, αλλά λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων δεν θέλουν να τα ξοδέψουν, καθώς γνωρίζουν ότι λόγω του πολύ χαμηλού ορίου ανάληψης που έχει επιβληθεί από τα ΑΤΜ των τραπεζών δεν θα μπορέσουν να καλύψουν άλλες επείγουσες υποχρεώσεις τους.

Οι ακυρώσεις χειρουργείων είναι κάθε είδους, από ουρολογικές μέχρι και λιθοτριψίες κλπ- επεμβάσεις που καλύπτονται κατά 30% από τον ασφαλισμένο και το υπόλοιπο από τον ΕΟΠΥΥ. Για παράδειγμα το κόστος για μία λιθοτριψία ανέρχεται σε 450 ευρώ, από τα οποία τα 150 ευρώ πρέπει να καλυφθούν από τον ασφαλισμένο, ενώ το υπόλοιπο 70% -που καταλήγει τελικά στο μισό λόγω του clawback- από τον ΕΟΠΥΥ. 

Εντωμεταξύ, μολονότι μόλις χθες το Υπουργείο Υγείας διαβεβαίωνε ότι η τροφοδοσία της αγοράς σε φάρμακα γίνεται ομαλά, φήμες υποστηρίζουν ότι τα πρώτα παρατράγουδα έχουν εμφανιστεί και κάποιες φαρμακαποθήκες ξεκίνησαν να βάζουν πλαφόν στα φαρμακεία ως προς τα σκευάσματα που τα τελευταία παραγγέλνουν μέχρι και το ποσό των 200 ευρώ. Τακτική που κάποιοι λένε πηγάζει από την πολιτική φαρμακοβιομηχανιών να προμηθεύουν την αγορά με το σταγονόμετρο.

Πάντως μέχρι στιγμής μόνο η εταιρεία Φαρμασέρβ Λίλλυ έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: 

"Η Φαρμασέρβ – Λίλλυ διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι θα εξακολουθήσει να εφοδιάζει κανονικά την Ελληνική αγορά με όλα τα φαρμακευτικά της ιδιοσκευάσματα, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που περνά η χώρα μας τη δεδομένη χρονική στιγμή και γνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η αδιάλειπτη λήψη των φαρμάκων από τους ασθενείς που τα έχουν ανάγκη. Επιδεικνύοντας τη σοβαρότητα που απαιτείται τούτη την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και συναισθανόμενοι τη βαρύτητα της συνεισφοράς μας, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΦ, τους επαγγελματίες υγείας, τις φαρμακαποθήκες, τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία θα εργαζόμαστε για την απρόσκοπτη πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών στα φάρμακα της Εταιρείας μας σε όλη την Ελλάδα"

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 10:14 - 01 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.