ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα... χολέρας- Ολλανδός τουρίστας νοσηλεύεται διασωληνωμένος

09:55 - 02 Οκτ 2015 | ΥΓΕΙΑ
Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα... χολέρας- Ολλανδός τουρίστας νοσηλεύεται διασωληνωμένος
Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς εμφανίστηκε ύποπτο κρούσμα ενός «ξεχασμένου» λοιμώδους νοσήματος.

Όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος, διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας ένας Ολλανδός τουρίστας, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα βαρύτατης λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, οι γιατροί φοβούνται πως πρόκειται για χολέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος, άνδρας από την Ολλανδία, παραθέριζε με τη σύζυγό του στην Κω, όταν άρχισε να εμφανίζει τα συμπτώματα της νόσου. Μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του νησιού και στη συνέχεια, στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Δείγματα έχουν σταλεί για περαιτέρω διερεύνηση.

Σήμερα κιόλας κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων, μεταβαίνει στην Κω προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα, ενώ ερευνώνται και τα δρομολόγια που έχει κάνει ο ολλανδός μέχρι να έρθει στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:56 - 02 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.