ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία του κόσμου μετά το deal Pfizer-Allergan

20:26 - 23 Νοε 2015 | ΥΓΕΙΑ
Δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία του κόσμου μετά το deal Pfizer-Allergan
"Έκλεισε" το deal της Pfizer με την Allergan, δημιουργώντας έτσι τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία του κόσμου.

Οι δύο εταιρείες, οι οποίες παράγουν το Viagra και το Lipitor η μια και το Botox η άλλη αντίστοιχα, έκλεισαν συμφωνία ύψους 160 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει μετοχές και μετρητά.

Συγκεκριμένα, η Pfizer προσφέρει 11,3 δικές της μετοχές για κάθε μία μετοχή της Allergan, ενώ οι μέτοχοι της Pfizer θα λάβουν μία μετοχή της συνδυασμένης εταιρείας για κάθε μετοχή της Pfizer που κατέχουν.

Η προσφορά, που είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, αποτιμά τις μετοχές της Allergan στα 363,63 δολάρια ανά μετοχή, έναντι της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής στα 312,46 δολάρια.

Σημειώνεται πως οι πληροφορίες που μετέδιδαν το Σαββατοκύριακο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έφερναν το τίμημα της συμφωνίας στα 150 δισ. δολάρια.

Διευθύνων σύμβουλος της συνδυασμένης εταιρείας θα αναλάβει ο CEO της Pfizer, Ian Read, ενώ ο CEO της Allergan, Brent Saunders, θα αναλάβει καθήκοντα Chief Operating Officer.

Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει στο β' εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η συνδυασμένη εταιρεία θα διατηρήσει τη νομική έδρα της Allergan στην Ιρλανδία, ενώ η Pfizer θα έχει το παγκόσμιο κέντρο δραστηριοτήτων της στη Νέα Υόρκη και στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης στην Ιρλανδία.

Οι μετοχές της συνδυασμένης εταιρείας θα είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία εκτιμά πως η συμφωνία θα οδηγήσει σε λειτουργικές συνέργειες άνω των 2 δισ. δολαρίων τα πρώτα τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.