ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελία ΙΣΑ: Διακοπή δωρεάν εξετάσεων για τον ιό της γρίπης

18:40 - 21 Ιαν 2016 | ΥΓΕΙΑ
Καταγγελία ΙΣΑ: Διακοπή δωρεάν εξετάσεων για τον ιό της γρίπης
Τη διακοπή δωρεάν εξετάσεων, για την ανίχνευση του ιού της γρίπης ακόμα και σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο ΙΣΑ ζητά από το υπουργείο Υγείας να διευθετήσει άμεσα το σοβαρότατο θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το διαγνωστικό τεστ, για τον ιό της γρίπης, το οποίο οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι πλέον να πληρώνουν από την τσέπη τους ακόμα και όταν νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

 

Ειδικότερα το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος, ενημέρωσε ότι «δεν έχει πλέον τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εξετάσεων, για την ανίχνευση ιών γρίπης, σε δείγματα ασθενών ΜΕΘ ,λόγω έλλειψης κονδυλίων, για την κάλυψη του κόστους των αντιδραστηρίων και των αναλώσιμων υλικών».

 

Επίσης είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει το κόστος, για τη διενέργεια του τεστ ακόμα και για τους ασθενείς που νοσηλεύονται.


Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

 

«Την ώρα που προστίθενται καθημερινά νέα περιστατικά σοβαρών επιπλοκών από τον ιό της γρίπης , το υπουργείο Υγείας αφήνει ακάλυπτους τους ασθενείς αδυνατώντας να εξασφαλίσει ακόμα και τα αυτονόητα όπως είναι η δωρεά διενέργεια του διαγνωστικού τεστ , σε όσους ασθενείς παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές. Καλούμε την πολιτική ηγεσία να διευθετήσει άμεσα το θέμα και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη προστασία της Δημόσιας υγείας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.