ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινητοποιήσεις στην Υγεία: 24ωρη πανελλαδική απεργία και επίσχεση γιατρών ΕΟΠΥΥ

07:44 - 08 Ιουν 2016 | ΥΓΕΙΑ
Κινητοποιήσεις στην Υγεία: 24ωρη πανελλαδική απεργία και επίσχεση γιατρών ΕΟΠΥΥ
Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και ιατρεία ΠΕΔΥ θα λειτουργήσουν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

Γιατροί και εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας στήριξη του δημόσιου συστήματος, με προσλήψεις και επαρκή χρηματοδότηση.

 

Στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων , η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας- Πειραιά.

 

Παράλληλα, σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα Τετάρτη και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους το αντίτιμο της επίσκεψης, ή θα επισκέπτονται τις δημόσιες δομές υγείας.

 

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση εξόφλησης οφειλομένων ποσών και κάνει λόγο για οσμή σκανδάλου στον τρόπο ελέγχου των παραστατικών ώστε να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις που αφορούσαν το 10% από το 2012.

 

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προχωρούν σε 24ωρη απεργία με βασικά αιτήματα, μεταξύ άλλων, δωρεάν δημόσια υγεία-πρόνοια με καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση του νόμου για το ασφαλιστικό και ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.