ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξι χιλιάδες γιατροί λείπουν από τα δημόσια νοσοκομεία

13:37 - 20 Σεπ 2016 | ΥΓΕΙΑ
Έξι χιλιάδες γιατροί λείπουν από τα δημόσια νοσοκομεία
Πάνω από 6.000 γιατροί λείπουν από τα δημόσια νοσοκομεία, ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, ενώ τόνισε ότι η Πολιτεία κλείνει τα αυτιά της στις προτάσεις που γίνονται για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας.

Την αναφορά αυτή έκανε, έπειτα από τον ισχυρισμό του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο συνέδριο Health World 2016, ότι το δημόσιο σύστημα περίθαλψης δεν πρόκειται να καταρρεύσει.

 

«Η λιτότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με εξορθολογισμό των δαπανών» είπε ο κ. Βλασταράκος, συμπληρώνοντας πως οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ έχουν φτάσει τα 2,3 δισ. ευρώ, όταν τα χρέη του Οργανισμού προς τους παρόχους έχουν φτάσει το 1,7 δισ.

 

Οι εκπρόσωποι συλλόγων ανέλυσαν τα τεράστια προβλήματα στην πρόσβαση ασθενών με χρόνιες παθήσεις στο σύστημα Υγείας εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στις δαπάνες περίθαλψης, των μειώσεων των επιδομάτων, των ελλείψεων φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των εμποδίων στη διάγνωση και στη θεραπεία, υπογραμμίζοντας τις δυσλειτουργίες που έχει προκαλέσει η συνεχής μείωση του προϋπολογισμού της περίθαλψης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.