ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ένεση» ρευστότητας 40 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία

14:19 - 07 Οκτ 2016 | ΥΓΕΙΑ
«Ένεση» ρευστότητας 40 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία
Σε επιπλέον επιχορήγηση των νοσοκομείων με 20 + 20 εκατομμύρια ευρώ προχωρά, σύμφωνα με ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρεται, με σκοπό να αποφευχθούν προβλήματα με την εκτέλεση των προϋπολογισμών τους, το Κεντρικό Συμβούλιου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) σε συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προέβη σε αναμόρφωση του συνολικού προϋπολογισμού των νοσοκομείων κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), με αύξηση του ορίου δαπανών τους. Έτσι αυξήθηκε ο κωδικός για τα φάρμακα κατά 20 εκατομμύρια ευρώ και κατά άλλα 20 εκατομμύρια αυξήθηκαν οι κωδικοί για τις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

 

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι διασφαλίζεται για το επόμενο διάστημα ο ομαλός εφοδιασμός των νοσοκομείων με φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Σημειώνεται ότι τα δημόσια νοσοκομεία οφείλουν στους προμηθευτές τους (φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες με αναλώσιμα υλικά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό) 1,2 δισ. ευρώ.

 

Στο μεταξύ σκάνδαλο στον ΕΟΠΠΥ που αφορά παραπεμπτικά αρθροσκόπησης κατήγγειλε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Μιλώντας χτες στην ΕΡΤ έκανε λόγο για κομπίνα του πρώην υφυπουργού Υγείας της ΝΔ Μάριου Σαλμά και των γαμπρών του, στην οποία, όπως είπε, εμπλέκονται Βορίδης, Σκανδαλάκης και Πατούλης. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως τιμολογούσαν με το κόστος της κανονικής αρθροσκόπησης, που περιλαμβάνει και διήμερη νοσηλεία, την αρθροσκόπηση που γίνεται με τη σύγχρονη τεχνολογία.

 

Αναφέρθηκε επίσης σε προσπάθεια ανάταξης του συστήματος αλλά και για καθυστερήσεις λόγω ενός «σαπημένου κράτους».

 

Ο κ. Πολάκης είπε πως υπήρχαν σκανδαλώδεις διαδικασίες στην αγορά ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στο παρελθόν και τόνισε ότι έχουν αγοραστεί ήδη 90 νέα ασθενοφόρα, ενώ ακόμη 20 που είχαν αγοραστεί από Περιφέρειες και Δήμους περιμένουν ανενεργά σε κέντρα υγείας.

 

Αναφερόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το χαρακτήρισε απόστημα, κεντρικό μηχανισμό μεταφοράς μαύρου χρήματος και ελέγχου των μέσων ενημέρωσης.

 

«Ο κατήφορος του συστήματος σταμάτησε αλλά υπάρχουν ακόμη βαθιές πληγές και έχουμε πλήρη συναίσθηση» είπε.

 

Ξεκαθάρισε ότι «τα χρήματα που εισπράχθηκαν ήδη από τις τηλεοπτικές άδειες και θα εισπραχθούν στο μέλλον, θα αναδιανεμηθούν προς όφελος των ασθενέστερων και οι πρώτες δύο κινήσεις είναι οι 15.000 παραπάνω θέσεις στους παιδικούς σταθμούς».

 

Σημείωσε επίσης πως ξεκίνησε η διανομή επιπλέον voucher για παιδικούς σταθμούς. Είπε ακόμη πως θα χρηματοδοτηθούν οι προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ 12μηνης διάρκειας για 4.000 θέσεις στα νοσοκομεία, από τις οποίες οι 3.000 αφορούν νοσηλευτές, περίπου 700 λοιπές ειδικότητες και περίπου 300 για εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας.

 

«Στόχος της διαδικασίας είναι τον Γενάρη οι άνθρωποι αυτοί να δουλεύουν» είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:22 - 07 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.