ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Σόου" η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τον Πολάκη

14:51 - 20 Οκτ 2016 | ΥΓΕΙΑ
"Σόου" η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τον Πολάκη
"Σόου" χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης την κινητοποίηση συνδικαλιστών και εργαζομένων στο ΕΚΑΒ το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από τη Βουλή.

Ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι «αυτοεξευτελίζονται», όσοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με τροπολογία στο σ/ν για την Κοινωνική Οικονομία προχωρά σε ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

 

Η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ είναι «τηλεοπτικό αγωνιστικό σόου» συγκεκριμένων ατόμων που βλέπουν ότι δεν θα έχουν ρόλο σε λίγο, είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αρνήθηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ, σημείωσε ότι η σχετική διάταξη ισχύει από το 1990 και εξήγησε ότι προβλέπει τη χρήση ιδιωτικών μέσων στην ακραία περίπτωση που υπάρξει καταστροφή όλων των μέσων του Εθνικού Κέντρου.

 

«Με τη δεύτερη τροπολογία προικοδοτούμε το ΕΚΑΒ με ένα ποσό κάθε χρόνο μέσα από τον ΕΟΠΠΥ, μιας και υπάρχουν απλήρωτες διακομιδές από το 1980 και βγαίνουν και μας κουνούν το δάχτυλο. Είναι να τρελαίνεσαι. Δίνουμε κάθε χρόνο 12 εκατ. ευρώ για το ΕΚΑΒ. Πρακτικά του δίνουμε 50% παραπάνω του προϋπολογισμού του που είχε μέχρι τώρα. Και βγαίνουν και μιλάνε, αντί να πουν ευλόγησον;» τόνισε.

 

Ο κ. Πολάκης είπε ότι επίσης ρυθμίζονται τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ από το 2012 μέχρι και τον Απρίλιο του 2016. «Έτσι θα πέσουν στην αγορά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Φέτος για πρώτη φορά ο ΕΟΠΥΥ έχει δώσει 280 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία» σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.