ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Φαμάρ, οι τράπεζες και η Pillarstone (KKR)

11:51 - 17 Ιαν 2017 | ΥΓΕΙΑ
Η Φαμάρ, οι τράπεζες και η Pillarstone (KKR)
«Στα χέρια» των πιστωτών αναμένεται να περάσει οσονούπω η ΦΑΜΑΡ, οποία σήμερα ελέγχεται από την οικογένεια Μαρινόπουλου, με επόμενο βήμα, στο πλαίσιο ενός σύνθετου deal, να αποτελεί η ανάθεση της διαχείρισής της στην εξειδικευμένη πλατφόρμα Pillarstone (KKR) αφού, όμως, αναχρηματοδοτήσουν οι τράπεζες τον δανεισμό της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών για την περαιτέρω χρηματοδότηση της φαρμακοβιομηχανίας με κεφάλαια ύψους 30-40 εκατ. ευρώ, αλλά και για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση υφιστάμενου δανεισμού της, ύψους 150 εκατ. ευρώ.

 

Επί της ουσίας, η απόκτηση του management της ΦΑΜΑΡ θα αποτελέσει το πρώτο deal της Pillarstone στην Ελλάδα, με τη φαρμακοβιομηχανία να διαθέτει 11 εργοστάσια σε Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία και Ελλάδα.  Σημειώνεται ότι η εν Ελλάδι πλατφόρμα της Pillarstone (Manco) δεν έχει λάβει ακόμη άδεια διαχείρισης και αναχρηματοδότησης δανείων εξ ου και οδεύουμε προς το παρόν στο μοντέλο της άμεσης χρηματοδότησης από τις πιστώτριες τράπεζες.

 

Υπενθυμίζεται ότι παλιότερα ο όμιλος Μαρινόπουλου εξέταζε την πώληση της Φαμάρ, έχοντας μάλιστα προσλάβει την Jefferies για την αναζήτηση πιθανού αγοραστή.

 

Γ. Παπακ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.