ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Metropolitan: Οριστικοποιήθηκε το deal για την εξαγορά του νοσοκομείου

14:11 - 10 Μαρ 2017 | ΥΓΕΙΑ
Metropolitan: Οριστικοποιήθηκε το deal για την εξαγορά του νοσοκομείου
«Κλείδωσε» οριστικά η συμφωνία για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της "Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα", που έχει το νοσοκομείο Metropolitan, από το private equity CVC Capital Partners, ενώ εντός των επόμενων ωρών αναμένονται και οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις.

Οι επαφές για την πώληση του Metropolitan ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν συνεχείς το τελευταίο διάστημα, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να τηρεί "σιγήν ιχθύος” αναφορικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

 

To Reporter είχε αποκαλύψει τη συμφωνία από την Πέμπτη, ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, σχολιάζοντας την εξέλιξη, έκανε λόγο για μια "μεγάλη επένδυση στο χώρο της Υγείας”.

 

Το Metropolitan Hospital του Ομίλου ΠΕΡΣΕΥΣ Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε. ιδρύθηκε το 2001. Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση ανήλθε το 2015 στα 101,6 εκατ. ευρώ, έναντι 84,1 εκατ. το 2014. Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου στο τέλος του 2015 έφταναν τα 86,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός ήταν 33 εκατ. ευρώ.

 

Το fund CVC Capital Partners έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για εξαγορές και δραστηριοποίηση στον κλάδο της περίθαλψης και πρόσφατα συμφώνησε να εξαγοράσει τη βρετανική Pension Insurance Corp. Group έναντι του ποσού των 18,4 δισ. στερλινών.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:26 - 10 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.